Over ons

Humanitas is de vrijwilligersorganisatie in Utrecht voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zonder daarbij onderscheid te maken in afkomst, geloof of cultuur. Wij maken het verschil door mensen met mensen te verbinden.  

Ieder mens heeft de capaciteit om zijn leven op eigen kracht in te richten, maar soms heeft iemand niet de mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Humanitas is er dan om tijdelijk een steuntje in de rug te geven en gereedschappen aan te reiken waarmee iemand zelf zijn problemen kan aanpakken. We doen dit op basis van de Humanistische waarden. 

De mensen 
Onze afdeling is een van de 82 afdelingen van de landelijke vereniging Humanitas. We hebben een vrijwillig afdelingsbestuur, bestaande uit een voorzitter, penningmeester en 4 leden. 

Elk project heeft een team vrijwillig coördinatoren Zij zetten zich met veel liefde in voor het maken van goede koppelingen en het begeleiden van deelnemers en vrijwilligers. Er zijn 20 vrijwillig vrijwillig coördinatoren actief voor onze afdeling. Daarnaast zijn er twee communicatie vrijwilligers en 5 parttime beroepskrachten.

Projecten
We werken met meer dan 500 goed geschoolde vrijwilligers aan onze drie thema’s. Armoede, Eenzaamheid en Opgroeien. Binnen deze thema's hebben we 8 projecten. Meer informatie over onze projecten vind je hier. 

Scholing 
Wij geloven dat je als goed voorbereide en deskundige vrijwilliger je vrijwilligerswerk met meer plezier doet en beter bent toegerust om mensen te helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Dat doen we door te zorgen dat onze vrijwilligers de houding, vaardigheden en kennis kunnen ontwikkelen die bijdragen aan goede ondersteuning van hun maatje, vanuit de waarden van Humanitas.  Daarom bieden we een uitgebreid, afwisselend en kwalitatief trainingsaanbod. Dit aanbod bestaat uit trainingen en trainingen die georganiseerd worden vanuit het Netwerk Informele Zorg (NIZU) waar wij onderdeel van zijn.