Vrijwilliger Maatjes Slachtoffer Mensenhandel +

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiĆ«le problemen. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.

Voor ons project Maatjes Slachtoffer Mensenhandel+ zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Als slachtoffer van binnenlandse of buitenlandse mensenhandel, van eergerelateerd of huiselijk geweld of als (ex)prostituee is het vaak lastig om nieuwe contacten op te bouwen en om mensen weer te durven vertrouwen. Door oude banden en gevoelens is het soms lastig om zich op de toekomst te richten.

Als maatje help je een deelnemer om zich te ontwikkelen. Jullie ondernemen samen leuke activiteiten zoals koken, winkelen of naar de sportschool gaan. Je bent een luisterend oor en in voor een goed gesprek. Als de deelnemer moeite heeft met de Nederlandse taal, dan kun jij daar ook mee oefenen. Het contact is gericht op de toekomst, niet het verleden.

Heb je interesse? In dit formulier kun jij jouw gegevens invullen.

Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Vera of Joeri op telefoonnummer 06-22238419 of mailen naar msm.utrecht@humanitas.nl.

Voor algemene informatie zijn wij op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 030-2524030 en via de email: utrecht@humanitas.nl

 

Terug naar overzicht