Utrecht

Steun bij Rouw zoekt vrijwilligers

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met verlies. Het leven verandert enorm wanneer iemand een dierbare verliest door de dood. Humanitas begeleidt al 25 jaar mensen in rouw door middel van individuele begeleiding.

Als vrijwilliger bij Steun bij Rouw bezoek je mensen thuis gedurende een periode van maximaal anderhalf jaar, gemiddeld zo'n twee keer per maand. Eigen ervaring met verlies kan een pre zijn, maar is niet noodzakelijk. Het vermogen om nabij de ander te durven zijn wel.

Ook is het belangrijk dat je open kan staan voor het verhaal van de ander en de manier waarop deze omgaat met het verlies. Voordat je aan de slag gaat bieden wij een training aan van 5 avonden van 19:30-22:00 uur. Bij voldoende aanmelding starten we dit najaar op woensdag 5 oktober (12,19,26 oktober en 2 november). Daarnaast zijn er maandelijkse bijeenkomsten met de andere vrijwilligers waarin je ervaringen uitwisselt en van elkaar kan leren.

Heb je belangstelling voor dit werk of wil je graag eerst meer informatie? Neem dan contact op via: sbr.utrecht@humanitas.nl of bel 06 351 30 448. 

Terug naar overzicht