Vrijwilliger Steun bij Rouw

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiĆ«le problemen. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.

Voor ons project Steun bij Rouw zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met verlies. Het leven verandert enorm wanneer iemand een dierbare verliest door de dood. Humanitas begeleidt al 25 jaar mensen in rouw door middel van individuele begeleiding.

Als vrijwilliger bij Steun bij Rouw bezoek je mensen thuis gedurende een periode van maximaal anderhalf jaar, gemiddeld zo'n twee keer per maand. Eigen ervaring met verlies kan een pre zijn, maar is niet noodzakelijk. Het vermogen om nabij de ander te durven zijn wel. Ook is het belangrijk dat je open kan staan voor het verhaal van de ander en de manier waarop deze omgaat met het verlies.

Voordat je aan de slag gaat, krijg je een training van vijf avonden. Daarnaast zijn er maandelijks bijeenkomsten met de andere vrijwilligers waarin je ervaringen uitwisselt en van elkaar kan leren.

Heb je interesse? Via dit formulier kun je je meteen aanmelden. 

Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Renee Lommen of Joske van Amsterdam op telefoonnummer 06-35130448 of mailen naar sbr.utrecht@humanitas.nl.

Voor algemene informatie zijn wij op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 030-2524030 en via email: utrecht@humanitas.nl

 

Terug naar overzicht