Vrijwilliger Studiemaatjes

Ben je sociaal, geduldig en maatschappelijk betrokken? Ben je een HBO- of WO-student in Utrecht en vind je het leuk om een andere student te helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Project Studiemaatjes
Voor ons project Studiemaatjes zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die een student met (psychische) problemen een steuntje in de rug willen bieden op het gebied van studie en/of sociaal contact. Jullie spreken gemiddeld een keer in de week af (in Utrecht). Jullie kunnen dan samen studeren, werken aan een planning, studie- of studentgerelateerde dingen bespreken of gewoon gezellig een kop koffie drinken!

Studiemaatje aan het woord
“Pieter kon niet goed plannen en kwam altijd in tijdnood voor een tentamenweek. Daarom help ik hem met het maken van een planning voor elke tentamenweek. Afgelopen tentamenweek kwam hij daardoor voor het eerst niet in tijdnood!” 

Humanitas
Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.

Aanmelden
Herken je jezelf in de rol van studiemaatje? Dan willen we graag kennis met je maken zodat jij meer over jezelf kan vertellen en wij meer over het project. In dit formulier kun je jouw gegevens invullen.

Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Iris of Charlotte op telefoonnummer 06-35130446 of mailen naar studiemaatjes.utrecht@humanitas.nl.

Voor algemene informatie zijn wij op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 030-2524030 en via de email: utrecht@humanitas.nl

 

Terug naar overzicht