Vrijwilliger Taalmaatjes

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.

Voor ons project Taalmaatjes zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Onze deelnemers zijn divers. Een Turkse huisvrouw die beter met de juf van haar kind wil praten, een ROC-cursist die ook buiten de les wil oefenen en een Marokkaanse automonteur die soepeler wil kletsen bij de koffieautomaat. Heel verschillende mensen die één ding gemeen hebben: beter Nederlands willen spreken.

Als Taalmaatje spreek je een keer per week af met je deelnemer. Samen gaan jullie aan de slag met het converseren in het Nederlands, desgewenst met behulp van lesmateriaal. Je kunt dit bij de deelnemer thuis doen maar ook bijvoorbeeld in een bibliotheek of buurtcentrum.Ben je maatschappelijk betrokken en wil je graag op een leuke en concrete manier een steentje bijdragen aan het welzijn van een ander? Ben je nieuwsgierig naar andere culturen en leefwijzen? Ben je sociaal, geduldig, creatief met taal en initiatiefrijk? Dan zoeken wij jou!Heb je interesse? In dit formulier kun jij jouw gegevens invullen.

Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met ons op telefoonnummer 06-20635542 of mailen naar taalmaatjes.utrecht@humanitas.nl.

Voor algemene informatie zijn wij op werkdagen bereikbaar van 09.00u. tot 17.00 uur op telefoonnummer 030-2524030 en via email: utrecht@humanitas.nl

 

Terug naar overzicht