Vrijwilliger Telefooncirkel

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiĆ«le problemen. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.

 

Voor ons project Telefooncirkel zijn wij op zoek naar een vrijwilliger.

Het is altijd fijn als er iemand is die weet hoe het met je gaat. Mocht er wat zijn, dan sta je er niet alleen voor. Vooral voor alleenwonenden is dit laagdrempelige en regelmatige contact met een ander niet altijd vanzelfsprekend.

De telefooncirkel lost dat probleem op een eenvoudige manier op. Het regelmatige belrondje gaat langs acht tot tien alleenwonende mensen. Een vrijwilliger van Humanitas is het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder. Het belrondje wordt meerdere keren per week op afgesproken dagen gemaakt. Zo hebben de deelnemers op vaste dagen gezellig contact met een andere deelnemer.

Als vrijwilliger bij het project Telefooncirkel ben jij degene die de eerste deelnemer opbelt en een praatje maakt. Ook ben jij degene die de contactgegevens van de sociale kring van de deelnemers bijhoudt. Deze heb je nodig indien iemand onbereikbaar blijkt te zijn.

 

Heb je interesse? In dit formulier kun jij jouw gegevens invullen.

 

Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Danine op telefoonnummer 06-28590257 of mailen naar telefooncirkel.utrecht@humanitas.nl.

 

Voor algemene informatie zijn wij op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 030-2524030 en via email: utrecht@humanitas.nl

Terug naar overzicht