Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn

- 2 uur per week of om de week -

Vindt u het leuk om gekoppeld te worden aan een 65+'er die zich alleen voelt? Dan zijn wij op zoek naar u. Voor ons project Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn zoeken wij enthousiaste vrijwilligers.

Wie zijn wij?
Humanitas Utrecht is er voor mensen die op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie, met de hulp van een vrijwilliger. Wij maken het verschil door Utrechters aan elkaar te verbinden zonder daarbij onderscheid te maken in afkomst, geloof of cultuur. Onze meer dan 400 vrijwilligers ondersteunen bij het krijgen van grip op geldzaken of studie, het doorbreken van eenzaamheid, het beter Nederlands leren spreken of het verwerken van verlies.

Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn
Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn is een project van Humanitas in samenwerking met de Zonnebloem. Vriendschappelijk Huisbezoek brengt contact tot stand tussen twee bewoners uit Leidsche Rijn (Vleuten of de Meern). Iemand die zich eenzaam voelt en een vrijwilliger die de ander daarbij wil ondersteunen. Zij zijn elkaars maatje.

Als vrijwilliger hebt u  gedurende ongeveer een jaar om de twee weken contact met uw maatje. U biedt een luisterend oor en praat over wat iemand bezighoudt. Ook ondersteunt u bij het zetten van kleine stappen en verkent u samen wat de wijk/buurt te bieden heeft. Het doel is de eenzaamheid te doorbreken en ervoor te zorgen dat uw maatje meer plezier krijgt in het leven.

Wie bent u?

 • u woont in Leidsche Rijn, Vleuten of de Meern
 • u bent rond de 70 jaar of ouder
 • u vindt het leuk om met uw tijd en aandacht iets te betekenen voor 65+'er uit de buurt die zich alleen voelt
 • u vindt het leuk om met iemand te werken aan het zetten van kleine stappen die aansluiten bij de wensen en behoeften van uw maatje Bijvoorbeeld het opbouwen van een sociaal netwerk
 • u kent uw wijk/buurt goed en/of vindt het leuk deze beter te leren kennen
 • u bent ongeveer een jaar 1,5 tot 2 uur per week (of om de week) beschikbaar. Jullie bepalen samen waar en wanneer jullie elkaar zien

Wat bieden wij?

 • We maken een zorgvuldige match; we koppelen u aan een deelnemer die goed bij u past
 • u krijgt van ons scholing, begeleiding en intervisie
 • u krijgt de kans iets voor een ander te betekenen en daar zelf van te leren
 • u krijgt van ons scholing, begeleiding en intervisie
 • u krijgt de kans iets voor een ander te betekenen en daar zelf van te leren.

  Aanmelden
  Wilt u aan de slag als vrijwilliger bij Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn? Dan willen we graag kennis met u maken! Neem contact op met Coby op 06-47304675  (bellen of appen) of mail vhb.utrecht@humanitas.nl Kijk voor meer informatie ook op de pagina van Vriendschappelijk Huisbezoek.

  Woont u in een andere wijk of bent u geen 70+’er? Ook dan kunt u als vrijwilliger bij ons aan de slag. Twijfelt u of dit wat voor u is? Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie.

  Terug naar overzicht