Wat we doen

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Vriendschapskring

De Vriendschapskring is een ontmoetingsplek voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Waar je niets hoeft uit te leggen, maar waar vriendschap en hulp voorop staan. Er is veel ruimte voor gezelligheid: naar ‘n film of museum, wandelen; activiteiten waarbij jij leuke mensen ontmoet.

Voorlezen / Taalstimulering

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen / Taalstimulering komt kinderen in de basisschoolleeftijd voorlezen en helpen met taalontwikkeling.

Ondersteuning mantelzorgers

Humanitas Maatjesproject ondersteunt mensen die behoefte hebben aan gezelschap. Vrijwilligers bieden aanvullende hulp in de vorm van persoonlijke aandacht en ondersteuning.

Maatjesproject

Contacten kunnen ongemerkt en onbedoeld verwateren. Met het Maatjesproject pak je de draad weer op.

Kindervakantieweken

Je gunt jouw kind graag een vakantie, maar soms zit het er gewoon niet in.  Met de Humanitas Kindervakantieweken kan je kind toch op vakantie.

Rouwbegeleiding

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

BOR Veendam en Pekela

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.