Veendam/Pekela

Mo(o)i in Veendam

Mo(o)i in Veendam is een internationale club voor 'oude' en 'nieuwe' Veendammers, die als doel heeft de integratie van allochtonen in Veendam en omstreken te bevorderen.

Dit doen wij door twee keer per maand een taalcafé te organiseren in het Noorderpoort in Veendam (waar ook de inburgeringslessen worden gegeven) en het organiseren van excursies naar musea, fabrieken en interessante locaties. Zo hebben we bijvoorbeeld het Molenmuseum in Zuidlaren bezocht, een rondvaart door Appingedam gemaakt en excursies gemaakt naar het hoofdgebouw van Gasunie en de Avebé-fabriek in Ter Apelkanaal.

Op deze manier laten wij allochtonen kennis maken met de Nederlandse samenleving en bevorderen wij het contact met autochtone Nederlanders.

Mo(o)i vervult hiermee een grote behoefte onder haar leden, die voor een groot gedeelte bestaat uit allochtone inwoners van Veendam (en omstreken).
De drempel om dit soort uitstapjes zelf te maken is voor hen, om verschillende redenen, vaak te hoog. Op deze manier worden veel mensen uit hun sociale isolement gehaald en ze genieten er enorm van.

Onze inkomsten halen wij uit het verkopen van internationale gerechten en hapjes op markten, de Pruiverij in Veendam en het jaarlijks organiseren van een integratiediner.

Afgelopen november mochten wij tijdens dit integratiediner 100 mensen begroeten; een groot succes!

Ook verzorgen wij, op verzoek, internationale buffetten en hapjes.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: mooiinveendam@gmail.com of contact opnemen met Marinka Mollink, tel. 0598-63 36 30.

Externe pagina op www.mooiinveendam.nl

Website Mo(o)i in Veendam

Mo(o)i heeft een nieuwe website. Met nieuwtjes, foto’s, agenda enzovoort. Bezoek de website op mooiinveendam.nl