Veendam & Pekela

Kindervakantieweek 2019

Niet voor alle kinderen in Nederland is het vanzelfsprekend dat zij op vakantie gaan. Humanitas organiseert daarom ieder jaar kindervakantieweken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, die om financiƫle, sociale of medische redenen niet op vakantie kunnen gaan.

De kinderen brengen zes dagen door op een kampeerboerderij in Orvelte (Drenthe). Ze worden begeleid door een enthousiast team van vrijwilligers. Zij zorgen voor een veilige omgeving, deskundige begeleiding, lekker en gezond eten en een programma vol met leuke sportieve, creatieve en spannende activiteiten.

De kosten van de week worden grotendeels gesubsidieerd door Humanitas en andere subsidiegevers. De eigen bijdrage is 30 euro, ouders of verzorgers betalen naar draagkracht.

Kinderen kunnen nu aangemeld worden. Er zijn 23 plaatsen beschikbaar, aldus Wendy de Jong, vrijwilliger bij Humanitas afdeling Veendam en Pekela. 'Het zou erg jammer zijn als plaatsen onbezet blijven doordat niet iedereen bekend is met deze mogelijkheid die Humanitas biedt.'

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Wendy de Jong door het sturen van een e-mail naar humanwendy@hotmail.com. Wacht niet te lang, want vol is vol.

Terug naar het nieuwsoverzicht