Veendam/Menterwolde/Pekela

Over de afdeling

Humanitas Veendam/Menterwolde/Pekela is een ideƫle organisatie en komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze uitgangspunten vertalen wij in diensten van- mens- tot- mens op de gebieden van welzijn, wonen, en zorg.

De activiteiten van de afdeling sluiten aan op de 5 thema's, zoals die landelijk door Humanitas worden onderscheiden. Deze 5 thema's zijn:

Ouders en kinderen
Gericht op het versterken van de zelfredzaamheid van ouders en kinderen.

Meedoen in de maatschappij
Gericht op de opvang en ondersteuning van mensen die tijdelijk niet in hun bestaansmogelijkheden kunnen voorzien

Eenzaamheid en isolement
Gericht op het doorbreken van sociaal isolement en waar mogelijk het zelfstandig opbouwen en onderhouden van contacten. De dienstverlening van Humanitas onderscheidt zich door een veelal onderscheidend karakter.

Actief ouder worden
Gericht op het ondersteunen op maat van ouderen die zelfstandig (willen) wonen, regie houden over het eigen leven en betrokken blijven bij de sociale omgeving staan hierbij centraal.

Rouw en verlies
Gericht op ondersteuning van mens tot mens aan nabestaanden die hun partner of een andere naaste hebben verloren. Ook bedoeld voor kinderen en jongeren die een dierbare moeten missen, of die verlies moeten verwerken na echtscheiding.

Maak kennis met het bestuur

Ook actief worden bij Humanitas Veendam/Menterwolde/Pekela?

Bekijk onze vacatures

U kunt met ons meedoen als lid, vrijwilliger of als donateur.
Deelname aan activiteiten is kosteloos en hiervoor hoeft u geen lid te zijn.
Aanmelding en informatie: veendam@humanitas.nl