Humanitas bijeenkomst stichting lezen en schrijven

Alle vrijwilligers en coördinatoren worden gevraagd aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst. Lees hier waarom.

Alle vrijwilligers en coördinatoren worden gevraagd aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst.

Waarom is dat van belang?

Het is van groot belang dat alle coördinatoren bij deze bijeenkomsten aanwezig zijn om de vrijwilligers te enthousiasmeren. Het is aan de andere kant ook van groot belang dat alle vrijwilligers aanwezig zijn om hun deelnemers te helpen de juiste weg te wijzen om de Nederlandse taal te leren.

Wanneer worden deze bijeenkomsten gehouden en wat doen zij daar?

Tijdens deze bijeenkomst wordt je als vrijwilliger goed op de hoogte gebracht van wat te doen als je een deelnemer krijgt die de Nederlandse taal niet goed of helemaal niet spreekt. Er wordt uitgelegd over de taalhuizen in de steden. En verder leggen zij uit hoe er gewerkt wordt. Daarnaast zijn er mappen met al deze lessen beschikbaar. Deze hebben te maken met de thuisadministratie. Elke vrijwilliger zal deze map wel echt goed moeten doorlezen zodat zij weten wat van belang is voor haar/zijn deelnemer. Dan kan je de deelnemer doorverwijzen naar de Taalhuizen in de Bibliotheken in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Deze bijeenkomsten worden regelmatig gehouden en daar krijg je dan per mail een uitnodiging van. De datum voor de eerstvolgende bijeenkomst is nog niet bekend. Het is een taak voor alle coördinatoren om de vrijwilligers op deze belangrijke bijeenkomsten te wijzen zodat zij deze kunnen bezoeken.

Heb je deze avonden al een paar keer bezocht en ben je goed op de hoogte waardoor je de deelnemers optimaal kunt begeleiden? Dan hoef je niet meer bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn en ontvangen wij tijdig graag een afmelding.

Terug naar het nieuwsoverzicht