Over ons

Waar Humanitas voor staat

Humanitas is een vereniging met als doel mensen te helpen die het (even) niet alleen redden. De landelijke vereniging is actief sinds 1945 en heeft haar wortels diep in de samenleving. Landelijk zijn meer dan 18.000 vrijwilligers actief. De vereniging is daarmee één van de belangrijkste vrijwilligersorganisaties van ons land.

Vanuit gelijkwaardigheid, wederkerigheid en respect van mens tot mens, ongeacht leeftijd, geslacht, geloofsovertuiging, kleur of achtergrond, komen wij op voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Kenmerkend voor onze aanpak is dat onze vrijwilligers altijd naast de hulpvrager staan en nooit erboven!

Wat wij doen in Nieuwe Waterweg Noord

Ongeveer 60 betrokken en deskundige vrijwilligers van onze afdeling zijn binnen onze gemeenten (Maassluis, Vlaardingen, Schiedam) actief. Zijn doen de activiteiten Thuisadministratie - hulp bij geldzaken, Vriendschappelijk Huisbezoek Plus en GGZ Maatjes. Verder zijn wij onderdeel van het Netwerk Schuldpreventie Schiedam.

Kunnen wij je ergens bij helpen of wil je vrijwilliger worden?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Hopelijk spoedig tot ziens.

Steun ons en word lid

Je kunt ons werk steunen door lid te worden van Humanitas voor 35 euro per jaar. De contributie komt geheel ten goede aan het werk van onze afdeling. Alvast heel veel dank.

Humanitas stichtingen

Naast de landelijke vrijwilligersvereniging kent Humanitas een aantal stichtingen. Deze stichtingen staan op zichzelf en zijn dus geen onderdeel van de Humanitas vereniging.

N.B. Eén van die stichtingen is actief in Rotterdam onder de naam Stichting Humanitas regio Rijnmond; en werkzaam op het terrein van Verzorging, Verpleging, Wonen en Welzijn.