Wat we doen

Maatschappelijke Begeleiding Taal & Geld

Ben je nieuw in Nederland? Vluchteling, asielzoeker? Maatschappelijke Begeleiding helpt jou op weg. Samen gaan we langs allerlei instanties. We begeleiden je bij het inburgeren. En bij het regelen van allerlei zaken, zoals een bankpasje, scholen voor de kinderen, een arts en de Nederlandse taal le...

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet tobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Steun bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Maatjes Kameleon

We begeleiden leerlingen van de taalschool Kameleon in Spijkenisse.  Het betreft een activiteit waarbij het gaat om kinderen die op de gewone basisschool pas worden toegelaten als zij voldoende Nederlands spreken. Ze komen uit diverse landen en achtergronden.