Corona

Ook wij hebben in ons werk met maatregelen te maken om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Naast de algemene regels zoals: bij verkoudheid, hoesten of koorts thuis blijven; handen goed ontsmetten; geen handen schudden en afstand houden, hebben wij de volgende regels ingevoerd:

Huisbezoeken

We vragen voor het gesprek nogmaals of u en uw eventuele huisgenoten gezond zijn en of er in huis voldoende afstand kan worden gehouden. We ontsmetten onze handen vooraf en houden streng de hand aan de 1,5 meter regel. Als uw woning niet geschikt is vragen we u om naar de Veerman te komen om daar te praten met onze vrijwilliger.

Bezoek bij Humanitas op de Veerman

U kunt hier alleen terecht op afspraak. Indien nodig kan de vrijwilliger zorgen dat er plek is voor een begeleider. Op die manier weten we zeker dat er niet te veel mensen aanwezig zijn. De vrijwilliger waarmee u contact heeft kan die afspraak maken. Bij binnenkomst wordt u gevraagd de handen te ontsmetten.  We hebben de spreekruimte geschikt gemaakt voor overleg waarbij 1,5 meter afstand tussen u en de vrijwilliger is gewaarborgd. Gebruik van het toilet is desnoods mogelijk. Er zijn schoonmaakdoekjes aanwezig om het toilet na gebruik te reinigen.

Overleg met meer personen

Dit geldt voor intern overleg, maar bijvoorbeeld ook voor de rouwgroep van het onderdeel Steun bij Rouw. Omdat onze eigen ruimte hiervoor niet geschikt is wijken we uit naar andere locaties binnen Spijkenisse. De gemeente Nissewaard werkt hierin goed samen met ons en andere organisaties.