Voorne-Putten Rozenburg

Eenzaamheid, wat doe jij eraan?

Marktactie tegen eenzaamheid in Spijkenisse op 6 februari 2016
Iedereen kan iets doen aan eenzaamheid. En dat is hard nodig deze dagen. Want rond de kerst zijn er allerlei acties en is de aandacht voor eenzaamheid enorm. Maar daarna wordt het stil. Aandacht voor eenzaamheid wordt dan veel minder, maar de noodzaak eenzaamheid aan te pakken blijft. Bij een ander of bij jezelf.
Daarom gaan Humanitas Voorne Putten Rozenburg en PvdA Nissewaard op zaterdag 6 februari op de markt in Spijkenisse staan om de aandacht voor eenzaamheid vast te houden. Voorbijgangers worden gevraagd wat zij (gaan) doen tegen eenzaamheid. Ook kunnen zij dit ter plaatse opgeven voor de Nationale Eenzaamheid To-do-lijst. 

Landelijke actie

Deze marktactie maakt onderdeel uit van bij de landelijke actie ‘Eenzaamheid, wat doe jij eraan?’ van Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. 

Meer dan een miljoen Nederlanders eenzaam

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt tot gezondheidsrisico’s en een tekortschietend gevoel van welbevinden en geluk. Eenzaamheid is van alle leeftijden, komt in alle lagen van de samenleving voor en kan levens ontwrichten. Daarom zetten Humanitas Voorne Putten Rozenburg en PvdA Nissewaard zich in tegen eenzaamheid. Omdat elk mens telt bij wie eenzaamheid wordt voorkomen of wordt verminderd!

Hoe kun je meedoen 

Onderneem actie om eenzaamheid aan te pakken. Bij een ander of bij jezelf. Neem bijvoorbeeld contact op met een ex-collega die nu thuis zit. Bezoek wat vaker je tante in het verzorgingshuis. Word vrijwilliger bij je oude sportclub, of pak een hobby op waar je nieuwe mensen kunt leren kennen. Ga koffie drinken met een kennis die je uit het oog bent verloren. En deel je ‘to do’ op www.samentegeneenzaamheid.nl of facebook.com/samentegeneenzaamheid voor de Nationale Eenzaamheid To-do-lijst. Zo draag je bij aan een inspirerende lijst met wat allemaal gedaan kan worden tegen eenzaamheid.
Terug naar het nieuwsoverzicht