Taalvrijwilligerswerk Bergen op Zoom

Vrijdag 14 juni is er van 16.00 tot 19.00 uur een informatiemiddag over taalvrijwilligerswerk in de Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17.

De informatiemiddag is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar zinvol vrijwilligerswerk in de eigen buurt of wijk, het leuk vindt om met taal en mensen te werken en beschikt over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit.

 

Laaggeletterdheid is in Nederland een groot probleem. Ongeveer 13.000 Bergenaren hebben moeite met de taal. Dit kunnen Nederlandstalige stadsgenoten zijn, die moeite hebben met lezen en schrijven of anderstalige stadgenoten, die moeite hebben met spreekvaardigheid.Diverse organisaties zetten zich actief in om anderen te helpen om beter te lezen, schrijven, spreken en werken met de computer.

 

De Bibliotheek het Markiezaat, Vluchtelingenwerk, Humanitas, VoorleesExpress (onderdeel van WijZijn Traverse Groep), het Kellebeek College, Bij Boshardt (Leger des Heils) en het V.I.V. (Vrouwen Integratie Vandaag) zoeken enthousiaste vrijwilligers, die een paar uur per week tijd hebben. Zo kun je als vrijwilliger aan de slag met een groepje taalcursisten, individueel, als voorlezer, taalmaatje enz.

Interesse? Kom naar de informatiemiddag vrijdag 14 juni 2019 van 16.00 – 19.00 uur in de bibliotheek Het Markiezaat, gevestigd aan de Kortemeestraat 17 in Bergen op Zoom en maak kennis met deze organisaties.

Wij vertellen je meer over de diverse vrijwilligersvacatures en wat wij jou kunnen bieden!

Terug naar overzicht