Rouwcafé 7 oktober 2019

Graag nodigen we u uit voor ons eerstvolgende Rouwcafé in Roosendaal, een vertrouwde activiteit van  Humanitas. De lezing, speciaal voor mensen die te kampen hebben met rouw en verlies, vindt plaats op maandag 7 oktober.

Gastspreker van deze avond is Marieke de Bruijn, gespecialiseerd in traumaverwerking. Zij zal deze avond inhoudelijk vormgeven. Het thema is deze keer: Leren leven met verliezen. 

Marieke de Bruijn (1949) is psychosociaal therapeut en heeft zich in Amerika bij Elisabeth Kübler-Rosss gespecialiseerd in het begeleiden van rouw- en verliesprocessen Het Centrum geeft therapeutische begeleiding en heeft een erkende opleiding tot psycho-sociaaltherapeut.

Zij heeft 2 boeken geschreven:
- "Leren leven met verliezen”
- "Wat voor mens wil ik zijn?"

Ze is eigenaar van Praktijk voor Psychosociale Therapie Marieke de Bruijn.

In deze lezing wordt een helder inzicht gegeven in innerlijke processen met betrekking tot geleden verliezen.

Het leven bestaat uit winst en verlies. Verliezen zijn een belangrijk onderdeel van het menselijk bestaan. Verlies van gezondheid, verlies van werk, verlies door echtscheiding, verlies van verwachtingen, geen kinderen kunnen krijgen, kinderen krijgen en tot de ontdekking komen dat je niet de ouder bent die je gedacht had te zullen zijn, kinderen die het huis uitgaan, verlies van contact met familie en vrienden……..

Verliezen tekenen ons leven. Zij tasten de bestaande structuur aan en brengen wijzigingen aan die in het begin niet te overzien zijn.
Alle verliezen hebben hun eigen rouwproces. Afhankelijk van de waarde van hetgeen verloren is, afhankelijk van eigen geschiedenis, afhankelijk van karakter en levensinstelling.
Marieke vertelt op heldere en duidelijke wijze over deze processen en de gevoelens die bij een rouwproces horen. Welke gereedschappen we hebben meegekregen om een ingrijpende verandering te integreren in ons bestaan.
Wat kunnen we doen om zo goed mogelijk voor onszelf en de ander te zorgen?
Daarin je eigen weg te vinden is geen gemakkelijke en tevens boeiende opdracht.

Locatie: Kapelzaal van Centrum Wonen & Zorg De Brink, Melisstokelaan 5, Roosendaal

Tijd: 19.30 - 21.30 uur. De zaal gaat open om 19.15, de koffie staat voor u klaar.

Toegang is gratis.

Terug naar overzicht