West-Brabant West

Week van het Geld - Pubers & Geld

Pubers & geld; best lastig. Hoe gaat u om met de smeekbedes van uw puber om geld en spullen? En wanneer doe je het goed? Eén op de tien jongeren komt regelmatig geld tekort. Zij zien geld vooral als een middel om leuke dingen te doen. Sparen schuiven ze vaak zo lang mogelijk voor zich uit.

Theatergroep PlayBack 

Ouders spelen een hele belangrijke rol in de financiële opvoeding van hun kind. Theatergroep PlayBack laat dit in het theaterstuk Credits zien. Een feest der herkenning, maar bovenal zinvol en gericht op waarachtige communicatie tussen ouders en hun pubers. 

Gratis bijwonen theateravond

U bent van harte uitgenodigd om, speciaal in de Week van het Geld, de theateravond Credits bij te wonen. Er is nog een beperkt aantal plaatsen, u kunt zich direct aanmelden via getagrip.wbw@humanitas.nl  De aanmelding sluit op dinsdag 28 maart a.s. Er zijn geen kosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie op www.tgplayback.nl/credits. De avond vindt plaats op:

  • Donderdag 30 maart 2017, 19.30 tot  21.00 uur, Gertrudiscollege, Bovendonk 115 te Roosendaal.

Verwengedrag bij pubers

Het verlangen naar spullen. Erbij horen. Er zijn genoeg redenen voor uw puber om te denken: ‘Ik voel me beter als ik deze schoenen aan heb.’ En als hij het niet voor elkaar krijgt, dan wordt hij chagrijnig.

Maar kinderen die leren omgaan met een uitgestelde beloning, blijken later beter te sparen. Hoe laat u uw kind zelf over besteding nadenken en wat geeft u hem mee voordat hij op zijn achttiende z’n eigen geld moet beheren? Hieronder een greep uit reacties van vorige bezoekers;

‘Feest der herkenning. Humorvol kijken.’, Liesbeth Leijnse, Gemeente Ouder-Amstel

‘Als ouder ben je nooit te oud om te leren, dat blijkt maar weer eens tijdens Credits.’, Benjamin Rutjens, Rabobank Rijn en Veenstromen

‘Ik vond de voorstelling helder, en zeer goed gespeeld. De acteurs blonken uit! De voorstelling is een eyeopener voor ouders en jongeren om te leren omgaan met zulke situaties.’, Arzu Nalbantoglu, Gemeente Ridderkerk

Theateravond 'Credits' bij u op school?

Dan kunt u contact opnemen met Humanitas West Brabant West via een email naar getagrip.wbw@humanitas.nl  Deze theateravond is reeds ingepland bij het Da Vinci college in Roosendaal later dit schooljaar. De regie van de avonden wordt gedaan vanuit Humanitas, en de avonden worden gefinancierd door de Rabobank en de gemeente Roosendaal.

Terug naar overzicht