Meld je aan als vrijwilliger in jouw stad of dorp

Wat goed dat je je als vrijwilliger wilt aanmelden. Vul onderstaand formulier in en we nemen uiterlijk binnen één week contact met je op. We beginnen altijd met een informele kennismaking, waarin we samen de verschillende mogelijkheden bespreken. 

Je aanmelding is uiteraard geheel vrijblijvend.

Als je alle gegevens hebt ingevuld druk dan op 'Ik Denk Erover Na Om Vrijwilliger Te Worden' om je aanmelding te versturen.

Hulp die een vrijwilliger van Humanitas verleent is vaak in de vorm van 1-op-1-contact. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Bij Humanitas gaat geen vrijwilliger aan de slag zonder de juiste tools. Zodra je een Humanitas vrijwilliger wordt, verwachten we niet alleen dat je de Humanitas-waarden onderschrijft, maar ook dat je deelneemt aan de training die bij de activiteit hoort. Die trainingen variëren qua activiteit: hoe intenser je contact met de deelnemer, hoe intensiever de training die je op dat contact voorbereidt. In tijd gerekend: een training omvat twee dagdelen -meestal in de avonduren en kan uitgroeien tot vier of meer dagdelen. Vrijwilligers staan er niet alleen voor. Coördinatoren organiseren het werk van deze vrijwilligers. Ze begeleiden en bewaken de voortgang en ondersteunen het gehele proces. Ook worden er regelmatige intervisie-bijeenkomsten georganiseerd, zodat vrijwilligers ook de mogelijkheid hebben elkaar te inspireren en van elkaar te leren. De training en de inhoud  worden door het landelijk bureau van Humanitas opgezet en beheerd via de Humanitas-Academie.