West-Brabant West

Wat we doen

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt mensen hun administratie op orde te brengen en te houden. De deelnemer en de vrijwilliger werken hierbij nauw samen, om zo structureel inzicht te krijgen in de actuele financiële situatie.

Maatjescontact

Maatjescontact voorziet in de koppelingen tussen buurtbewoners en een vrijwillig maatje. Bijvoorbeeld door het bieden van een luisterend oor of bij de deelname aan sociale activiteiten. Het doel is altijd het bevorderen van de zelfredzaamheid.

Taalmaatjes

Taalmaatjes helpen hun deelnemers met het leren van de Nederlandse taal. Dit zijn veelal buurtbewoners met een migratie achtergrond. Tijdens een wandeling, een gesprek of het TV kijken wordt op een informele manier de nodige kennis overgedragen.

Gezinsondersteuning

Gezinsondersteuning helpt jonge gezinnen één dagdeel per week. Bijvoorbeeld door het ontlasten van de ouders. Met antwoorden op vragen bij de verzorging of opvoeding. Maar ook door het bieden van een luisterend oor. 

Rouw & Verlies

Rouwverwerking kost veel energie en soms zit iemand er helemaal doorheen. Een vrijwilliger ondersteunt hier met een luisterend oor en een helpende hand. Dit vooral door de erkenning van het verdriet. Maar ook door het bieden van de nodige steun en troost. 

Mentor Maatjes

Mentor Maatjes helpen jongeren met allerlei uitdagingen en problemen. Dit kunnen zowel hele grote, als hele kleine zaken zijn. Wat het ook is, een Mentor Maatje helpt waar het nodig is.

Get a Grip - jongeren met schulden

Get a Grip helpt jongeren van 16 tot 24 jaar met het goed organiseren van hun geldzaken. Want voor sommige is deze verantwoording nog net iets te groot. Een tijdige goede begeleiding geeft hen een gezonde start, waardoor verdere problemen worden voorkomen.