Wat we doen

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt mensen hun administratie op orde te brengen en te houden.  De deelnemer en de vrijwilliger werken hierbij nauw samen, om zo structureel inzicht te krijgen in de actuele financiële situatie. 

Maatjescontact

Maatjescontact voorziet in de koppelingen tussen deelnemer en een vrijwillig maatje. Bijvoorbeeld door het bieden van een luisterend oor of bij de deelname aan sociale activiteiten. Het doel is altijd het bevorderen van de zelfredzaamheid.

Taalmaatjes

Taalmaatjes helpen hun deelnemers met het leren van de Nederlandse taal. Tijdens een wandeling, een gesprek of met behulp van TV kijken wordt op een informele manier taalkennis overgedragen.

Gezinsmaatjes

Gezinsondersteuning helpt jonge gezinnen één dagdeel per week. Bijvoorbeeld door het ontlasten van de ouders. Met antwoorden op vragen bij de verzorging of opvoeding. Maar ook door het bieden van een luisterend oor. 

Rouw & Verlies

Rouwverwerking kost veel energie en soms zit iemand er helemaal doorheen. Een vrijwilliger ondersteunt hier met een luisterend oor en een arm om de schouder. Dit vooral door de erkenning van het verdriet. Maar ook door het bieden van de nodige steun en troost. 

Jongerenmaatjes

Jongerenmaatjes helpen jongeren met allerlei uitdagingen en problemen. Dit kunnen zowel hele grote, als hele kleine zaken zijn. Wat het ook is, een Jongerenmaatje helpt waar het nodig is.

Get a Grip

'Jongeren en geld' is er voor jongeren van 16-25 jaar om vragen over geld te beantwoorden. We zijn er om gastlessen te geven op scholen, om te vertellen wat je moet (inderdaad moet) regelen als je 18 wordt.

Taalcafé

Taalcafé wekelijks in Roosendaal en Bergen op Zoom. Elke dinsdag (Roosendaal) of donderdag (Bergen op Zoom) op een gezellige manier beter Nederlands leren spreken.

Kletsmaatjes

Wil je iets betekenisvols doen? Heb je interesse in andere culturen? En houd je van kletsen? Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes Lokaal’: online Nederlands kletsen met een nieuwkomer uit de buurt.