West-Brabant West

Wat we doen

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Maatjescontact

Maatjesproject Op Maat  of Vriendschappelijk Huisbezoek.  Een vrijwilliger is jouw maatje. Samen op stap of bezoek aan huis. Wandelen, winkelen, plezierige kletsen. Toegespitst op je behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden.

Taalmaatjes

Ben je nieuw in Nederland? Nederlands leren helpt je op weg. Humanitas Taalmaatjes steunen je graag. Je krijgt een vast taalmaatje met wie je kunt praten, tv kijken, wandelen; wat je wilt. Ondertussen oefen je spelenderwijs je Nederlands. Hoe beter je de taal spreekt hoe beter je jezelf kunt redden.

Gezins-ondersteuning

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 6 jaar of jonger.

Rouw en Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

MentorMaatjes Roosendaal

Huiswerk maken is leuker met de hulp van Humanitas MentorMaatjes aan wie je alles kunt vragen. Als er geen oudere broer of zus in de buurt is. Jouw maatje is er voor jou, voor plezier in het leren en geeft je zelfvertrouwen ‘n oppepper. Je kunt meer dan je denkt.

Humanitas Get a Grip

Zoek je hulp bij het regelen van je geldzaken? De vrijwilligers van het programma Humanitas Get a Grip helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken.