Maatjescontact

Maatjescontact van Humanitas West-Brabant West is gericht op het ondersteunen van mensen die sociaal of maatschappelijk wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De deelnemers zijn net als de vrijwilligers, mensen van alle leeftijden, rangen en standen en woonachtig in de gemeente Roosendaal en Bergen op Zoom. 

De deelnemers hebben een bepaalde afstand tot de maatschappij of herstellen van een ziekte of hebben een beperking, zijn eenzaam of gewoon iemand die wel wat gezelschap kan gebruiken. Wat de hulpvraag ook is, we zoeken altijd naar een passend antwoord.

Maatjescontact, wat is dat?

Maatjescontact is een 1-op-1 koppeling van een deelnemer met zijn of haar vrijwillige maatje. Samen kijken zij naar de hulpvraag en geven daar invulling aan. Hierbij kenmerkt de ene koppeling zich vooral door het ondernemen van activiteiten, terwijl bij de ander een luisterend oor en een praatje voldoende is.

Het doel van een maatje is de zelfstandigheid van de deelnemer te vergroten. Zodat hij of zij uiteindelijk weer op eigen kracht en op een waardige manier deel kan nemen aan de maatschappij.

Duur koppeling Maatjescontact

Een koppeling duurt meestal één jaar en maximaal 18 maanden. De deelnemer en het maatje bepalen samen de frequentie en duur van de koppeling. Een coördinator kijkt periodiek over de schouder van de vrijwilliger mee om zo het verloop en de voortgang te bewaken.

Heb jij een maatje nodig?

Heb jij behoefte aan het gezelschap van een maatje? Maak dit dan vandaag nog kenbaar bij het Humanitas Project Maatjescontact via dit webformulier. Het invullen duurt nog geen minuut, maar bel je liever kan dat natuurlijk ook. Deelname aan dit project is voor de deelnemer en de vrijwilliger zonder kosten.

Zelf maatje worden?

Wil jij het leven van een deelnemer verrijken met oprechte aandacht en interesse? Twijfel dan niet en meld jezelf aan voor dit mooie én dankbare werk. Het Maatjescontact team, de collega maatjes en de deelnemers kijken uit naar jouw vrijblijvende inschrijving.