West-Brabant West

Gezinsondersteuning

Gezinsondersteuning van Humanitas West-Brabant West is gericht op het tijdelijk ondersteunen van gezinnen. 

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Spanningen ten gevolge van ziekte, mentale overbelasting of problemen met kinderen, partner, werk en/of financiën. Maar wanneer jonge ouders in de gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Halderberge, Rucphen of Woensdrecht zelf even geen uitweg meer zien, kunnen zij een beroep doen op de vrijwilligers van het project gezinsondersteuning.

Wat is gezinsondersteuning?

Een Humanitas vrijwilliger in het project gezinsondersteuning helpt deelnemers bij het terugvinden van de balans. Alle vrijwilligers in dit project hebben ruime ervaring met het opvoeden van kinderen. Vanuit deze eigen ervaring, ondersteund met een speciale training, staan zij deze jonge ouders bij door één dagdeel per week mee te draaien in hun gezin.

Het doel van gezinsondersteuning is ouders tijdelijk te ontlasten en samen te werken aan het structureel vergroten van de draagkracht van het gezin. Maar dat is niet alles. Een vrijwilliger is ook de vertrouwenspersoon in een eventueel traject richting meer professionele hulp. Ook door het bieden van een luisterend oor en het beantwoorden van allerlei vragen aangaande verzorging en opvoeding draagt deze zijn steentje bij.

Hoe lang duurt gezinsondersteuning?

In sommige gevallen is een aantal afspraken met een ervaren gezinsondersteuner voldoende voor een positieve wending. Maar wanneer het nodig is kan een koppeling en daarmee de ondersteuning door een vrijwilliger ook 12 tot 18 maanden duren.

Gezinsondersteuner nodig?

Zijn er op dit moment spanningen in jouw gezin die je boven het hoofd groeien? Laat de druk dan niet onnodig verder oplopen. Neem contact op met het Humanitas Project Gezinsondersteuning. Dit kan telefonisch, maar nog makkelijker is het invullen en versturen van ons webformulier. Deelname aan dit project is geheel kosteloos. Wel rekenen we op volledige medewerking van het gehele gezin.

Gezinsondersteuner worden?

Ben jij een ervaren ouder en wil je als vrijwilliger in dit project een bijdrage leveren? Twijfel dan niet en meld jezelf aan voor deze veelomvattende taak. Team gezinsondersteuning, de collega vrijwilligers en de deelnemers kijken uit naar jouw vrijblijvende inschrijving.

Download PDF: Flyer2016-GOdeelnr-d.pdf

Klik op download PDF

Klik op bovenstaande afbeelding en download de flyer. Hierin wordt het Project Gezinsondersteuning verder toegelicht.