Gezinsmaatjes

Gezinsondersteuning van Humanitas West-Brabant West is gericht op het tijdelijk ondersteunen van gezinnen. 

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Spanningen ten gevolge van ziekte, mentale overbelasting of problemen met kinderen, partner, werk en/of financiën. Maar wanneer jonge ouders in de gemeente Roosendaal zelf even geen uitweg meer zien, kunnen zij een beroep doen op de vrijwilligers van het project gezinsondersteuning.

Wat is Gezinsmaatjes?

Een Humanitas vrijwilliger in het project Gezinsmaatjes helpt deelnemers bij het terugvinden van de balans. Alle vrijwilligers in dit project hebben ruime ervaring met het opvoeden van kinderen. Vanuit deze eigen ervaring, ondersteund met een speciale training, staan zij ouders bij door één dagdeel per week mee te draaien in hun gezin.

Het doel van deze gezinsondersteuning is ouders tijdelijk te ontlasten en samen te werken aan het structureel vergroten van de draagkracht van het gezin. Maar dat is niet alles. Een vrijwilliger is ook de vertrouwenspersoon in een eventueel traject richting meer professionele hulp. Door het bieden van een luisterend oor en het beantwoorden van allerlei vragen aangaande verzorging en opvoeding draagt de vrijwilliger haar steentje bij.

Hoe lang duurt gezinsondersteuning?

In sommige gevallen is een aantal afspraken met een ervaren gezinsmaatje voldoende voor een positieve wending. Wanneer het nodig is kan een koppeling en daarmee de ondersteuning door een vrijwilliger ook 12 tot 18 maanden duren.

Gezinsmaatje nodig?

Zijn er op dit moment spanningen in jouw gezin die je boven het hoofd groeien? Laat de druk dan niet onnodig verder oplopen. Neem contact op met het Humanitas Project Gezinsondersteuning. Dit kan zowel telefonisch als via het makkelijk in te vullen en op te sturen webformulier. Deelname aan dit project is zonder kosten. Wel rekenen we op volledige medewerking van het gehele gezin.

Gezinsmaatje worden?

Ben jij een ervaren ouder en wil je als vrijwilliger in dit project een bijdrage leveren? Twijfel dan niet en meld jezelf aan voor deze veelomvattende taak. Team Gezinsmaatjes, de collega vrijwilligers en de deelnemers kijken uit naar jouw vrijblijvende inschrijving.

Download PDF: 190509_HUMANITAS_gezinsmaatjes_flyer_009 (002).pdf

Flyer Gezinsmaatjes

Klik op bovenstaande afbeelding en download de flyer. Hierin wordt het Project Gezinsondersteuning verder toegelicht.