West-Brabant West

Maatjescontact

Maatjescontact van Humanitas West-Brabant West is gericht op het ondersteunen van mensen die sociaal of maatschappelijk wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De deelnemers zijn net als de vrijwilligers, mensen van alle leeftijden, rangen en standen en altijd woonachtig in de gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Halderberge, Rucphen of Woensdrecht.

Dit kan iemand zijn met een bepaalde afstand tot de maatschappij, maar ook mensen die herstellen van een ziekte of met een beperking, eenzame ouderen, of gewoon een deelnemer die wel wat gezelschap kan gebruiken. Wat de hulpvraag ook is, echt voor iedereen is er een mooie plek binnen het project Maatjescontact.

Maatjescontact, wat is dat?

Maatjescontact is een 1-op-1 koppeling van een deelnemer met zijn of haar vrijwillige maatje. Samen kijken zij naar de hulpvraag en geven daar invulling aan. Hierbij kenmerkt de ene koppeling zich vooral door het ondernemen van allerlei activiteiten, terwijl bij de ander een luisterend oor en een praatje voldoende is.

Het doel van een maatje is de zelfstandigheid van de deelnemer te vergroten. Dit zodat hij of zij uiteindelijk weer op eigen kracht en op een waardige manier deel kan nemen aan de maatschappij.

Duur koppeling Maatjescontact

Een koppeling duurt meestal één jaar en maximaal 18 maanden. De deelnemer en het maatje bepalen samen de frequentie en duur van de koppeling. Een coördinator kijkt periodiek over de schouder van de vrijwilliger mee om zo het verloop en de voortgang te bewaken.

Heb jij een maatje nodig?

Heb jij behoefte aan het gezelschap van een maatje? Maak dit dan vandaag nog kenbaar bij het Humanitas Project Maatjescontact via dit webformulier. Het invullen duurt nog geen minuut, maar bel je liever kan dat natuurlijk ook. Deelname aan dit project is geheel kosteloos.

Zelf maatje worden?

Wil jij het leven van een deelnemer verrijken met wat oprechte aandacht en interesse? Twijfel dan niet en meld jezelf aan voor dit mooie maar vooral dankbare werk. Team Maatjescontact, de collega maatjes en de deelnemers kijken uit naar jouw vrijblijvende inschrijving.

Download PDF: Flyer2016-MTrsd-c.pdf

Klik op download PDF

Klik op bovenstaande afbeelding en download de flyer. Hierin wordt het Project Maatjescontact nader toegelicht.