Get a Grip - jongeren met geldzorgen

Get a Grip van Humanitas West-Brabant West is gericht op het begeleiden van jongeren tussen de 16 en de 24 jaar. Binnen dit project leren zij zelf hun geldzaken te organiseren.

Een jonge vrijwilliger helpt deze inwoners van de gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Halderberge, Rucphen of Woensdrecht met de verleidingen waar zij dagelijks mee te maken hebben. Nieuwe sportschoenen? Of toch een avondje uit? Kan de zorgverzekering dan nog wel betaald worden? En wanneer betaal je de eventuele huur?

Wat is Get a Grip

Get a Grip is een 1-op-1 koppeling van een vrijwilliger met een deelnemer. Samen kijken ze wat er voor nodig is om structureel overzicht te creëren in de persoonlijke administratie. Hoeveel geld komt er elke maand binnen? Hoe hoog zijn de vaste lasten. Hoeveel blijft er over? Is het zinnig om te sparen? En wat zijn de lange termijn gevolgen van een lening?

Het doel van een koppeling is de zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid vergroten. Zo kan een jongere op eigen kracht en zonder schulden of zonder verder oplopende schulden door met zijn leven.

Duur koppeling Get a Grip

Een koppeling duurt net zolang als de vrijwilliger en de deelnemer dat samen afspreken, maar altijd maximaal één jaar. Soms zijn een paar afspraken voldoende. Als er al financiële problemen zijn, kan de koppeling doorlopen totdat de problemen opgelost zijn.

Schulden of dreigende schulden maar nog geen 25?

Wacht dan niet langer en stuur ons direct een bericht. Als je hiervoor ons webformulier gebruikt kost je dit nog geen minuut van je tijd. Onze vrijwilligers staan voor je klaar om je te helpen goed orde op zaken te stellen. Deelname aan dit project is voor jou zonder kosten. Je hebt niets te verliezen en een hele hoop te winnen. Niet twijfelen dus, maar doen.

Get a Grip vrijwilliger worden?

Weet jij wat jongeren bezighoudt? Met welke verleidingen en lastige keuzes zij dagelijks te maken hebben? Wellicht is vrijwilliger bij het Humanitas Project Get a Grip iets voor jou. Het team, de collega vrijwilligers en de jongeren kijken uit naar jouw vrijblijvende inschrijving.

Download PDF: WBW_GaG_flyer_nieuw.pdf

Flyer Get-A-Grip

Download hier de flyer Get-A-Grip