Thuisadministratie

Het project Thuisadministratie van Humanitas West-Brabant West is gericht op het ondersteunen van mensen die door omstandigheden moeite hebben met het goed bijhouden van hun persoonlijke administratie. 

Onze vrijwilligers Thuisadministratie zijn er voor iedereen die woonachtig is in de gemeente Roosendaal en Rucphen. Woon je in de gemeente Bergen op Zoom, Steenbergen, Halderberge of Woensdrecht dan is het afhankelijk van de financiering.

Speciaal voor jongeren met geldzorgen (16-25 jaar) is er het Humanitas project Get a Grip.

Wat is Thuisadministratie?

Een Humanitas vrijwilliger in het project Thuisadministratie helpt een deelnemer bij het ordenen van de papieren- en digitale administratie. Het doel is het creëren van inzicht in de vaste inkomsten en uitgaven. Ook wordt er goed gekeken naar wat er eventueel overblijft of wat er verder nog kan. Dit alles om zo structureel meer overzicht te krijgen in de actuele financiële situatie.

Thuisadministratie & schulden

Wanneer er schulden zijn opgebouwd, helpt een vrijwilliger bij het treffen van financiële voorzieningen zoals betalingsregelingen en eventuele kwijtscheldingen. Een vrijwilliger kan ook de vertrouwenspersoon zijn tijdens trajecten met bijvoorbeeld schuldhulpverlening, WSNP of maatschappelijk werk.

Duur Thuisadministratie traject

Een deelnemer en de toegewezen vrijwilliger bekijken samen de duur en regelmaat van de begeleiding. Soms is een aantal afspraken genoeg. Het kan ook zijn dat een deelnemer voor een langere periode begeleid wordt.

Hulp van een vrijwilliger nodig?

Kun je zelf ook tijdelijk wel wat administratieve hulp gebruiken? Dan is vandaag het moment om in actie te komen. Het enige dat je hoeft te doen is de 5 velden op dit formulier in te vullen. Maar bellen met het Humanitas Project Thuisadministratie kan natuurlijk ook. Deelname aan dit project is voor jou zonder kosten. Wat we uiteraard wel vragen is een juiste motivatie en inzet om jouw administratie samen weer helemaal op orde te brengen.

Vrijwilliger Thuisadministratie worden?

Denk je dat jij als vrijwilliger zo een administratieve bijdrage kunt leveren? Twijfel dan niet en meld jezelf aan voor dit mooie en dankbare werk. Je bent bereid een VOG te overhandigen, de aanvraag wordt door ons verzorgd. Het Thuisadministratie team, de collega vrijwilligers en de deelnemers kijken uit naar jouw vrijblijvende inschrijving.

Thuisadministratie

Bekijk het filmpje en zie wat Thuisadministratie voor jou kan betekenen. We helpen je graag weer grip krijgen op je administratie.

//www.youtube-nocookie.com/embed/BPI3zd1R1Lg
30-6-2020 Even voorstellen: Claudia de Jong

Het project thuisadministratie heeft sinds kort een nieuwe coördinator