West-Brabant West

Thuisadministratie

Het project Thuisadministratie van Humanitas West-Brabant West is gericht op het ondersteunen van mensen die door omstandigheden moeite hebben met het goed bijhouden van hun persoonlijke administratie. 

Onze vrijwilligers Thuisadministratie zijn er voor iedereen vanaf 25 jaar, die woonachtig is in de gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Halderberge, Rucphen of Woensdrecht.

Speciaal voor jongeren van 16-24 jaar met schulden, of dreigende schulden, is er het Humanitas project Get a Grip.

Wat is Thuisadministratie?

Een Humanitas vrijwilliger in het project Thuisadministratie helpt een deelnemer bij het ordenen van de papieren- en digitale administratie. Het doel is creëren van inzicht in de vaste inkomsten en uitgaven. Maar ook wordt er goed gekeken naar wat er eventueel overblijft of anders moet. Dit alles om zo structureel meer overzicht te krijgen in de actuele financiële situatie.

Thuisadministratie & schulden

Wanneer er schulden zijn opgebouwd helpt een vrijwilliger bij het treffen van financiële voorzieningen zoals betalingsregelingen en eventuele kwijtscheldingen. Maar een vrijwilliger is ook de vertrouwenspersoon tijdens trajecten met bijvoorbeeld schuldhulpverlening, WSNP of maatschappelijkwerk.

Duur Thuisadministratie traject

Een deelnemer en de toegewezen vrijwilliger bekijken samen de duur en regelmaat van de begeleiding. Soms is een aantal afspraken genoeg. Maar het kan ook zijn dat een deelnemer voor een langere periode begeleid wordt.

Hulp van een vrijwilliger nodig?

Kun je zelf ook tijdelijk wel wat administratieve hulp gebruiken? Dan is vandaag het moment om in actie te komen. Het enige dat je hoeft te doen is de 5 velden op dit formulier in te vullen. Maar bellen met het Humanitas Project Thuisadministratie kan natuurlijk ook. Deelname aan dit project is geheel kosteloos. Wat we uiteraard wel vragen is een juiste motivatie en inzet en dan brengen we jouw administratie samen weer helemaal op orde.

Vrijwilliger Thuisadministratie worden?

Denk je dat jij als vrijwilliger zo een administratieve bijdrage kunt leveren? Twijfel dan niet en meld jezelf aan voor dit mooie en dankbare werk. Team Thuisadministratie, de collega vrijwilligers en de deelnemers kijken uit naar jouw vrijblijvende inschrijving.

Download PDF: Flyer2016-TAdeelnr-c.pdf

Klik & Download Flyer

Klik op bovenstaande afbeelding en download de flyer. Hierin wordt het Project Thuisadministratie nader toegelicht.