Rouw & Verlies

Project Rouw & Verlies van Humanitas West-Brabant West is gericht op het tijdelijk ondersteunen van deelnemers die moeite hebben het leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis.

Want rouw en verlies worden niet alleen ervaren bij overlijden. Ook bij scheiding, een verbroken familierelatie, werkloosheid of ziekte kan het veel tijd kosten dit goed te verwerken.

Wat houdt Rouw & Verlies in?

Een Humanitas vrijwilliger in het project Rouw & Verlies ondersteunt inwoners van de gemeente Roosendaal bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis. Elke deelnemer doet dit op zijn of haar eigen manier en tempo. Een vrijwilliger biedt hier steun en troost gebaseerd op eigen ervaringen en helpt een deelnemer hiermee de draad van het leven weer terug op te pakken.

Humanitas Rouwcafé & overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven individuele gesprekken worden er ook vrijblijvend andere activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een Rouwcafé. Hier worden aan de hand van een thema groepsgesprekken gevoerd. Maar ook de Lotgenotengroep en het Rouwwandelen zijn activiteiten die deelnemers helpen met de verwerking van hun verdriet. Bekijk hier alle Rouwcafés & overige activiteiten van dit mooie project.

Duur traject Rouw & Verlies

Een goed opgeleide vrijwilliger bezoekt gedurende 6 tot 12 maanden de deelnemer. De frequentie, locatie en de exacte invulling van het traject komen zij altijd samen overeen.

Hulp nodig bij verwerken verlies?

Zit je zelf vast in je emoties aangaande een overlijden of ander verlies? Een Humanitas vrijwilliger helpt je graag weer op weg. Neem hiervoor contact op met ons Project Rouw & Verlies. Vul ons webformulier in en wij nemen contact met je op. Maar meld je je liever telefonisch aan kan dat natuurlijk ook. De deelname aan dit project en de aangeboden activiteiten zijn zonder kosten. 

Vrijwilliger Rouw & Verlies worden?

Kun jij goed luisteren en begrip opbrengen voor de emoties van een ander? Twijfel dan niet en meld jezelf aan voor deze mooie vorm van vrijwilligerswerk. Team Rouw & Verlies, de collega vrijwilligers en de deelnemers kijken uit naar jouw vrijblijvende aanmelding.

Download PDF: 181016_HUMANITAS_rouw_verlies_a5_009.pdf

Flyer Rouw & Verlies

Download hier de flyer voor Rouw & Verlies