4e Kerstmaaltijd Humanitas succes!

Humanitas WBW, Sligro en Peter Kesseler verzorgden een heerlijke kerstmaaltijd. 17 december hebben bijna negentig deelnemers en vrijwilligers van Humanitas WBW kunnen genieten van de kookkunsten van chef kok Peter Kesseler.

Kerstdiner in voormalig klooster

Bijna negentig deelnemers en vrijwilligers van Humanitas WBW hebben genoten van de kookkunsten van chef kok Peter Kesseler. Tijdens een feestelijke kerstmaaltijd in voormalig klooster Mariadal in Roosendaal werden zij getrakteerd op een mooi drie gangen menu dat werd bereid en uitgeserveerd door tien Humanitas vrijwilligers.

Vooral de kip in een kruidenroomsaus met tagliatelle en pesto, met een combinatie van vergeten groenten, vielen erg in de smaak.

Gesponsord door Sligro

Dat het evenement in Mariadal zo'n succes kon worden, was ook te danken aan Sligro Roosendaal die alle voedsel ingrediënten gratis beschikbaar had gesteld.

Multicultureel momentje 

Indrukwekkend was de korte toespraak van de Syrische Jinda Shekh Ali. Zij was pas 11 maanden in Nederland, maar wist zich erg goed uit te drukken in de Nederlandse taal.
Ze begon met drie zinnen in het Syrisch. Daarna ging ze verder in het Nederlands.

"Als je je wilt ontwikkelen, is het van groot belang dat je de taal aanleert van het land waarin je leeft. ”Taal is voor alles van belang: om je verder te kunnen ontwikkelen, maar ook om nieuwe vriendschappen op te bouwen”.

De sfeer aan tafel was ontspannen en inspirerend. Of zoals één van de gasten zei: "De liefde van de mensen gaat door de maag". Het kerstdiner voor deelnemers en vrijwilligers van Humanitas West-Brabant West werd voor de vierde achtereenvolgende keer in Mariadal gehouden.

Ben jij er volgende Kerst ook bij?

Alle deelnemers en vrijwilligers ontvangen elk jaar een persoonlijke uitnodiging. Wil je er volgende keer ook bij zijn weet je wat je te doen staat.

Terug naar het nieuwsoverzicht