Eerste Taalcafe Roosendaal een feit

Dinsdag 4 april was het zover: De opening van het eerste Roosendaals Taalcafé door Wethouder Hans Verbraak. De Bibliotheek aan de Oude Markt in Roosendaal is vanaf deze week élke dinsdagmiddag de plek waar anderstalige Nederlanders de Nederlandse taal beter kunnen leren spreken en oefenen.

Het Taalcafé is een initiatief van Humanitas West-Brabant West en Bibliotheek van Nu. 

Taalcafé met gratis koffie

Een ongedwongen en gezellige sfeer typeert de taalmiddag waarbij uiteraard een gratis kop koffie hoort. Anderstalige Nederlanders die sinds kort of reeds langer in Nederland wonen en de taal graag beter machtig worden, zijn hier op hun plaats. 

Anderstaligen oefenen met Nederlanders

Nederlanders die graag kennismaken en de taal oefenen met anderstaligen zijn ook van harte welkom. Hierbij staat sociaal contact en Nederlands spreken centraal.

Taalcafé vergroot succes inburgering

Het maakt anderstaligen verder vertrouwd met ons land én het vergroot kans op werk en het behalen van bijvoorbeeld een rijbewijs, schoolopleiding of het inburgeringsexamen. Allemaal heel belangrijk om mee te doen in de samenleving en een eigen inkomen te kunnen verdienen.

Bekijk de datum van het eerst volgende Taalcafé in Roosendaal

Taalcafé in de Roosendaalse Bode

Het succes van het Taalcafé in Roosendaal blijft natuurlijk niet ongezien. Daarom verwijs ik jullie tot slot graag naar dit artikel in de Bode. Roel de Haan heeft er ’n leuk verslag van weten te maken.

Terug naar het nieuwsoverzicht