Even voorstellen: Marloes Otte

Een bekend gezicht wellicht, Marloes Otte. Zij is al anderhalf jaar actief als vrijwillig coördinator, aanvankelijk bij Maatjes en Rouw & Verlies, later exclusief voor Rouw & Verlies. Sinds half mei is zij als beroepskracht in dienst bij Humanitas West-Brabant West. Zij ondersteunt de coördinatoren van Taalmaatjes en Maatjes en stuurt de nieuwe werkgroep Communicatie aan.

Wie is Marloes?

Marloes is 46 jaar, getrouwd, heeft 3 kinderen en is opgeleid tot counsellor. Met het gezin heeft ze op verschillende plaatsen in Nederland gewoond en ook in het buitenland. Hoe het voelt om ergens opnieuw een bestaan op te bouwen, heeft ze dus uit eerste hand. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk gehad als gewichtsconsulent en begeleider bij emotie-eten. Vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp Nederland heeft zij ook gedaan waarbij het idee dat de maatschappij iets terug doet na een ingrijpende gebeurtenis, zeer motiverend was. Ook bij Humanitas vindt Marloes het heel prettig dat ze iets wezenlijks betekent voor een ander die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. “Als je iets met passie doet, komt er ook veel positiefs op je pad”, heeft Marloes ervaren.

Voor ieder wat wils

Toen Marloes zich volledig voor Rouw & Verlies ging inzetten, zijn er nieuwe activiteiten ontwikkeld waarmee goed kon worden aangesloten bij de behoeften van de deelnemers. Zo wil de een graag wandelen, terwijl de ander liever begeleiding via een lotgenotengroep ontvangt. Ook kwam er meer variatie in de type sprekers bij de Rouwcafés. Zo is er dit jaar ook een spiritueel getinte avond geweest, waarin er o.a. gesproken werd over het leven na de dood.

In haar nieuwe functie wil Marloes bereiken dat nog meer mensen zich thuis en geholpen voelen bij Humanitas. Dat Humanitas mensen bij elkaar brengt, ook vanuit de verschillende projecten en doelgroepen. Hiervoor gaat zij zich enthousiast inzetten.

Werkgroep communicatie

Bij Humanitas organiseren we mooie activiteiten voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat iedereen daarvan op de hoogte is. Met die reden is de werkgroep Communicatie in het leven geroepen. Doel is om hulpvragers, vrijwilligers, organisaties, bedrijven en geïnteresseerden kennis te laten nemen van datgene wat Humanitas voor deze regio betekent. Uiteindelijk zorgt die kennis ervoor dat de vrijwilligers van Humanitas meer mensen kunnen begeleiden.

Marloes gaat vanuit communicatie een gevoel creëren waardoor degenen die graag vrijwilligerswerk willen doen, Humanitas een fijne organisatie vinden. Daarnaast vindt zij het belangrijk dat deelnemers op een laagdrempelige manier in contact met ons kunnen komen en weten dat ze welkom zijn, met welke achtergrond dan ook.

“Overigens is er nog plaats in de werkgroep communicatie voor enthousiaste mensen met affiniteit voor taal, communicatie, marketing en/of relatiebeheer”, aldus Marloes. “Dus heb je ervaring of affiniteit met dit onderwerp en wil je helpen Humanitas in beeld te brengen? Dan kun je met mij in contact komen via wbw@humanitas.nl.

Het bestuur en de collega’s wensen Marloes heel veel plezier in haar nieuwe functie!

Terug naar het nieuwsoverzicht