Humanitas Nieuws Kerstdiner 2016

JUMBO-kerstdiners in volle gang

Van de afdeling MC&F – Ondanks de korte voorbereidingstijd zijn zestien afdelingen erin geslaagd om voor komende kerst een JUMBO-kerstdiner te organiseren. De eerste diners hebben inmiddels plaatsgevonden.

Op 11 december ging het eerste gezelschap aan tafel, het laatste diner in de rij wordt geserveerd op 25 december. In totaal schuiven 820 mensen aan. Mensen die het niet breed hebben of weinig vrienden of familie hebben om kerst mee te vieren. De ingrediënten voor het driegangendiner zijn gratis ter beschikking gesteld door JUMBO Supermarkten.
 
Humanitas Westerkwartier geeft net als vorig jaar twee diners voor in totaal 100 gasten, Humanitas Amsterdam-Diemen voor 130 mensen. De afdelingen IJmond, Purmerend-Waterland en Apeldoorn en Kampen doen dit jaar voor het eerst mee.

Samen met andere organisaties
Veel afdelingen organiseren hun diner samen met een of meer andere maatschappelijke organisaties die zijn aangesloten bij Coalitie Erbij, zoals Resto VanHarte en het Leger des Heils. Ook lokale welzijnsorganisaties, voedselbanken en praktijkscholen helpen graag mee, zoals in ’s-Hertogenbosch en Roosendaal.

Terug naar het nieuwsoverzicht