Humanitas WBW groeit sterk in Bergen op Zoom

Met veel plezier kunnen wij melden dat de Humanitas activiteiten in Bergen op Zoom dit jaar heel goed van de grond komen.

Vanaf de oprichting van de afdeling West-Brabant West zijn wij heel actief in de gemeente Roosendaal. Maar dat neemt niet weg dat we graag ook iets zouden willen betekenen voor andere gemeenten in de regio West-Brabant West.

Samenwerkingen in Bergen op Zoom werpen vruchten af

Fijn dus om te kunnen melden dat onze activiteiten in Bergen op Zoom dit jaar heel goed van de grond komen. Dat is niet alleen onze prestatie, maar komt ook door de goede samenwerking met de gemeente en met partners in het veld als VluchtelingenWerk, Taalpunt WijZijn, Roc Kellebeek, Internationale Schakelklas (ISK). 

Actuele feiten & cijfers
  • MentorMaatjes: in samenwerking met de ISK in juli 3 koppelingen lopend
  • Thuisadministratie: in juli 3 lopende koppelingen
  • Maatjes: in juli 8 lopende koppelingen
  • Taalmaatjes: 20 koppelingen.

Taalcafé is een groot succes

In juli is het Taalcafé in Bergen op Zoom gestart. Vanaf die start -tijdelijk nog in de Scheldeflat- bezochten wekelijks ca. 12 tot 18 bezoekers het Bergse Taalcafé, geholpen door 5 taalvrijwilligers.

Doelstellingen & bittere noodzaak

Doel was om in 2017 15 tot 20 koppelingen te realiseren en daarbij goed samen te werken en af te stemmen met andere partijen in het veld. De hierboven genoemde cijfers geven aan dat de vraag vanuit het veld zo groot is dat we na een half jaar al richting 35 à 40 koppelingen gaan. Waarbij de onderlinge samenwerking heel plezierig en inspirerend is.  

Vrijwilligers bedankt!

We hopen natuurlijk dat de tweede helft van het jaar net zo en misschien nog succesvoller zal zijn. Natuurlijk chapeau voor onze vrijwilligers die dit succes mogelijk maken.

Terug naar het nieuwsoverzicht