Joke Pluijmakers, Humanitas taalvrijwilligster in Bergen op Zoom

Vrijwilliger zijn in het Taalcafé. Het brengt je veel: plezier, gezelligheid, een goed gevoel iets te kunnen betekenen voor een ander. Maar ook kan de kennismaking met andere culturen je enorm verrijken.

Week van de Alfabetisering

Vorige week was het de Week van de Alfabetisering. Het Taalnetwerk Bergen op Zoom besteedt veel aandacht aan deze bijzondere week, o.a. in het september nummer van hun magazine Taal voor het Leven. Een zeer lezenswaardig nummer met o.a. een interview met “onze” Joke Pluijmakers. Joke is het aanspreekpunt van het Taalcafé in de Scheldeflat in Bergen, nu al zo’n 2 jaar.

Taalvrijwilliger zijn brengt veel 

Dat Taalcafé heeft Joke veel gebracht, zegt ze: plezier, gezelligheid, een goed gevoel iets te kunnen betekenen voor een ander. Ze is ook kritischer gaan kijken naar onze Nederlandse taal en hoe onlogisch deze vaak is. Verder geeft ze aan dat de kennismaking met andere culturen haar enorm heeft verrijkt.

Lees het volledige interview met Joke Pluijmakers

Lees het volledige interview met Joke hier: https://www.flipsnack.com/FRIS2/taalmagazine-sep-2018-ftc5em551.html.

Even doorbladeren dan vind je Joke achterin het magazine.

Taalvrijwilliger iets voor jou?

Ook in Roosendaal heeft Humanitas een Taalcafé. Lijkt het je leuk om daarin als vrijwilliger mee te draaien, meld je dan aan op https://www.humanitas.nl/afdeling/west-brabant-west/aanmeldformulier-vrijwilliger-humanitas-wbw/.

Terug naar het nieuwsoverzicht