Even voorstellen: Leontine Detiger

Nieuw bestuurslid

Graag stellen wij Leontine voor, zij is het nieuwste bestuurslid van Humanitas West-Brabant West. Wij stelden haar een aantal vragen.

Wie ben je?

Mijn naam is Leontine Detiger, 49 jaar en ik woon samen met mijn partner, in Wernhout. We hebben samen 4 kinderen en een hond.

Wat kom je brengen?

Op de middelbare school was ik al lid van het leerlingenbestuur en de medezeggenschapsraad. Meedenken deed ik graag en ik was erg betrokken bij mijn omgeving.

Als student politicologie besteedde ik meer tijd aan mijn vrijwilligers werk bij de kindertelefoon dan aan mijn studie.

In mijn professionele leven heb ik mij ontwikkeld tot internationaal personeelsmanager.

Ik heb veel geleerd van het werken met mensen met andere culturele achtergronden en van wonen en werken in het buitenland. Mijn horizon is verbreed en ik heb minder de waarheid in pacht.

Een aantal jaren terug kwam Humanitas onder mijn aandacht doordat mijn vader er ook actief was, ik heb toen even als vrijwillig coördinator metgezel gewerkt in Hoofddorp.

Wat kom je halen?

Ik hoop bij Humanitas mensen te treffen die met elkaar de wereld mooier willen maken. Idealistisch ben ik altijd geweest en ook een doener. Dat zie ik ook in de structuur en bij de mensen bij Humanitas.

Een niet te grote afdeling met aanpakkers met een groot kloppend hart daar voel ik me bij thuis. En dat je-thuis-voelen is wat mij betreft de vruchtbaarste bodem waardoor iedereen kan bloeien en groeien. Of je nu hulp nodig hebt of hulp aanbiedt, je hoort erbij, we doen het samen.

Het bestuur en de medewerkers van Humanitas West-Brabant West wensen Leontine veel succes met haar nieuwe uitdaging!

Terug naar het nieuwsoverzicht