West-Brabant West

Lotgenotengroep

In de bres voor ex-mantelzorgers

Ex-mantelzorgers zijn mensen die hun partner hebben verloren of van wie de partner is opgenomen op bijvoorbeeld een verpleegafdeling. Bij het Steunpunt Mantelzorg kunnen ze eigenlijk niet meer terecht omdat ze formeel geen mantelzorger meer zijn. Humanitas West-Brabant West start in april weer een lotgenotengroep in Roosendaal. "Tijdens de bijeenkomsten horen de mensen elkaars verhaal aan en geven elkaar steun." 

Lotgenotengroep is noodzaak

Adri Huijgens (70), deelnemer uit Bergen op Zoom noemt de lotgenotengroep noodzakelijk. "Zeker voor mensen die moeite hebben met rouwverwerking." Huijgens verloor zelf nog niet zo lang geleden zijn vrouw.

Een bijzonder positieve ervaring

"Ik kreeg het aanbod om deel te nemen aan de gespreksgroep en heb dat als heel positief ervaren", vertelt hij. "Je zit allemaal in hetzelfde, niet zo plezierige, schuitje. Ik vind het fijn om mensen te ontmoeten. Je praat met elkaar en leert van elkaar, hoe je bepaalde zaken kunt oppakken bijvoorbeeld."  

Ervaar het zelf op 3 april 

De nieuwe lotgenotengroep begint op 3 april 2019. In totaal zijn er zes bijeenkomsten verdeeld over de maanden april, mei en juni. Opgeven kan via k.hendriks@humanitas.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht