Rabobank, gemeente & Humanitas in actie tegen armoede


Op 21 en 23 februari hebben medewerkers van Rabobank Zuidwest-Brabant deelgenomen aan een workshop armoede. Deze workshop is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen Rabobank Zuidwest-Brabant, Gemeente Woensdrecht en Humanitas West Brabant West. 

Signalen & oorzaken armoede West-Brabant

In totaal hebben 55 medewerkers deelgenomen aan de workshop. Een erg mooi aantal! De workshop bestond uit een algemeen deel over armoede. Hierin werden signalen, oorzaken en gevolgen besproken, met daarbij de actuele armoedecijfers uit ons werkgebied.

Erik van der Lee vertelde namens Rabobank Zuidwest-Brabant iets over armoedebestrijding binnen de organisatie en had tips om het gesprek met klanten van de bank aan te kunnen gaan. 

Armoede estafette succes in Woensdrecht

Namens de Gemeente Woensdrecht vertelde Conny Korstanje over de succesvolle aanpak die de gemeente kent in het kader van armoedebestrijding. De gemeente zorgt middels een armoede-estafette dat armoede altijd onder de aandacht van alle inwoners blijft. Daarnaast deelde zij de ‘meterkastkaart’ met daarop alle minimuminkomens en alle gemeentelijke regelingen.

Humanitas helpt jongeren 

Iris Traets en Peggy Tjon Affo waren namens Humanitas West Brabant West als laatste aan het woord. Zij vertelden over alle activiteiten die Humanitas oppakt en hoe de organisatie is opgebouwd. Daarnaast was er speciale aandacht voor het project ‘Get a Grip’. Een project waarbij jongeren van 16 tot en met 24 jaar hulp bij thuisadministratie krijgen.

Ook werd opgeroepen om vrijwilliger van Humanitas te worden om zo op deze manier een bijdrage te leveren aan de armoedebestrijding in West Brabant. 

Terug naar het nieuwsoverzicht