Theateravond 'Credits' Gertrudiscollege meer dan geslaagd

De Week van het Geld. Een mooi moment voor het Gertrudis College om in samenwerking met Rabobank, Gemeente Roosendaal en Humanitas de theateravond "Credits" te organiseren.

Pubers & geld, best lastig

Het doel van deze theateravond was om ouders te laten zien welke belangrijke rol zij spelen in de financiële opvoeding van hun kinderen. Kinderen zien geld vooral als een middel om leuke dingen te doen. Het dilemma van ouders is vaak, je gunt je kind alles, maar wil ze ook verantwoordelijk met geld om leren gaan.

Theatergroep Playback raakt snaar

Het theaterstuk was gevuld met aansprekende, humorvolle reallife scènes, gespeeld door Theatergroep Playback. Zó herkenbaar alsof het je eigen zoon of dochter was die je op het podium zijn of haar verhaal of smeekbede zag doen! 'Iedereen heeft het, die iphone, die nikes, veel meer kleedgeld ....'

Improviseren met reallife scènes 

Deze interactieve manier van theater werkte perfect om in een vertrouwde aanmoedigende sfeer verschillende ouders het podium te laten bestijgen. In samenspel met de acteurs lieten verschillende ouders hun zienswijze in levensechte scènes zien als voorbeeld voor de andere ouders. En tegelijk vulden de ouders elkaar aan. Want wanneer doe je het eigenlijk goed? En hoe kan ik grenzen aangeven en toch in gesprek blijven met mijn puber zoon of dochter?

Communiceren & contact houden

Voor de ouders en organisatoren een zeer geslaagde avond met mooie inzichten. De kern van het verhaal was wel dat grenzen stellen rondom geld en in contact blijven met je puber mogelijk is, maar soms wat extra energie vergt. 

Met dank aan Rabobank West-Brabant, Gemeente Roosendaal en Humanitas West Brabant West.

Kijk voor meer informatie ook op www.tgplayback.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht