Thuisadministratie in het nieuws

Het Nibud meldde in april dat ruim veertig procent van de Nederlanders worstelt met zijn financiën. "De administratie hield me in de greep en ik schaamde me voor mijn situatie”, vertelde een zekere Trientje uit het Groningse Grootegast in het NOS Radio 1 Journaal. 

Het verhaal van Trientje

Zij kwam in de financiële problemen toen een verhuizing drie jaar geleden veel meer kosten met zich meebracht dan ze had verwacht. "Het overzicht was weg, mijn hoofd zat vol, waardoor ik eigenlijk niet zo goed keuzes kon maken en dingen ondernemen", vertelde ze. “Ik kreeg een dubbele huur. Als je al stress hebt van een dubbele huur die je eigenlijk niet meer kunt voldoen, ga je toch fouten maken."

Eindelijk passende hulp

Het duurde lang voor Trientje hulp zocht. Uiteindelijk kwam ze via internet terecht bij Humanitas. Daar kreeg ze hulp van een vrijwilligster Thuisadministratie. Luister en lees fragmenten van het interview terug op NOS.nl: https://nos.nl/artikel/2227599-we-komen-mensen-tegen-met-vuilniszakken-vol-administratie.html.

Hoe staat het eigenlijk met jouw administratieve skills?

Kun je zelf ook tijdelijk wel wat administratieve hulp gebruiken? Of denk je dat jij als vrijwilliger een bijdrage kunt leveren? Twijfel dan niet en meld jezelf aan: https://www.humanitas.nl/afdeling/west-brabant-west/activiteiten/thuisadministratie/

Terug naar het nieuwsoverzicht