Vrijwilliger aan het woord - Jacqueline

Misschien heb je haar al wel eens aan de telefoon gehad, want Jacqueline werkt op dinsdag en donderdag met veel plezier op ons secretariaat.

'Ik voel me als een vis in het water'

Voor vrijwilligers is Humanitas West-Brabant West een heerlijke plek om nieuwe ervaringen op te doen, met ruimte voor eigen initiatief en flexibiliteit om je uren/dagen zelf te bepalen. En voor deelnemers een organisatie waar tijd en ruimte is om je verhaal kwijt te kunnen en weer op weg geholpen te worden. Vrijwilligers zijn uitermate belangrijk voor de organisatie, en Jacqueline Witteveen is er een van.

Bij de eerste ontmoeting met Jacqueline Witteveen merk je meteen dat je met een actief en enthousiast mens te maken hebt. Tel daarbij op flexibel, betrokken en integer, kortom: de ideale vrijwilliger. 

Motivatie

Ruim 34 jaar werkte Jacqueline bij De Kring gewerkt als baliemedewerker en bij de administratie. "Na mijn pensionering zocht ik een nieuwe uitdaging. Humanitas sprak me aan, het is iets totaal anders. Het kantoor zit in het oude Wenneker-gebouw, heel sfeervol met het glas-in-lood."

Tijdsbesteding

Jacqueline werkt twee ochtenden in de week. "Dat past prima, want ik ben daarnaast actief bij Thor, bij de Kring en bij Digituin in het Bravis." Ook besteedt Jacqueline Witteveen graag tijd aan haar hobby's. "Naast mijn vrijwilligerswerk vind ik hardlopen en trainen voor een marathon heel leuk en pas ook nog graag op mijn kleinkinderen." Onbedoeld maakt Jacqueline nu aardig volle weken. "Eigenlijk werk ik nu als vrijwilliger meer uren dan dat ik deed toen ik nog in vaste dienst was. Maar ik vind het heel leuk, ik voel me als een vis in het water en de collega's geven me energie."

Terug naar het nieuwsoverzicht