Vrijwilliger aan het woord - Rose

Rose werkt met veel plezier bij de communicatiewerkgroep bij Humanitas West-Brabant West. We wilden graag meer bekendheid voor vrijwilligerswerk in Roosendaal en vonden de Gazet bereid een maandelijkse rubriek op te nemen in hun krant en in de online versie. Met Rose hebben we in augustus een pilot gemaakt. We vragen naar wat haar motiveert om vrijwilliger te zijn, hoeveel tijd ze eraan besteed en uiteraard leren we haar iets persoonlijker kennen. 

'Klop aan als je je eenzaam voelt'

Wat motiveert jou om vrijwilligerswerk te doen?

"Twee jaar geleden ben ik in omgeving Roosendaal komen wonen, kort daarna maakte ik een heftig persoonlijk verlies mee. Het was lastig nieuwe contacten op te doen. Daarna kreeg ik de behoefte anderen die door een moeilijke tijd heen gaan te helpen hun leven op te pakken. Nu vergroot ik mijn sociale omgeving en doe ik nieuwe ervaringen op."

Waarom heb je specifiek voor deze activiteit gekozen?

"In de tijd dat het niet goed ging, wist ik niet dat Humanitas mij had kunnen helpen in mijn rouwproces. Mijn doel is dan ook mensen bewust te maken van het feit dat ze bij Humanitas aan kunnen kloppen als ze zelf even niet meer vooruit kunnen of zich eenzaam voelen. Bij Humanitas is het doel dat je het na een periode van hulp weer zelf aan kan, maar de weg daarnaartoe hoef je niet alleen te bewandelen. Ik heb ervaring met communicatie en relatiebeheer en vind het mooi deze ervaring hiervoor in te zetten."

Hoeveel uur besteed je wekelijks aan je werk? Hoe ervaar je dit?

"Met mijn bijdrage koos ik voor zo'n 10 uur per week. Voor vrijwilligerswerk is dat meer dan gemiddeld, maar het bevalt goed. De ene keer werk ik op kantoor, de andere keer vanuit thuis. Dit past goed in mijn leven en ik krijg er veel voor terug. Ik kan je vertellen dat mijn vrijwilligerswerk echt een verrijking is van mijn leven."

Terug naar het nieuwsoverzicht