Wethouder onder de indruk

Roosendaalse Wethouder Corné van Poppel heeft afgelopen vrijdag een goed beeld gekregen van de vele activiteiten die de vrijwilligers van Humanitas West-Brabant West uitvoeren.

De wethouder, met onder meer volksgezondheid, welzijn en zorg in zijn portefeuille, is ruim vier maanden in functie. Humanitas West-Brabant West had hem uitgenodigd om van dichtbij te zien met welke uitdagingen deelnemers te maken hebben en hoe een vrijwilliger als bijvoorbeeld een maatje ondersteuning biedt bij het werken richting een oplossing.

Blij met vrijwilligers Maatjescontact

Deelnemers aan Gezinsondersteuning, Maatjescontact en Jongeren met financiële problemen (Get a Grip) legden uit waarom ze met Humanitas contact hadden gezocht en “hoe blij ze waren met hun vrijwillige maatje.”

Taalmaatje voor broodnodige ondersteuning

Aansluitend was de wethouder te gast bij een Syrisch-Nederlands echtpaar om uit de eerste hand te kunnen vernemen wat de betekenis is van één jaar wekelijks contact met een maatje om de Nederlandse taal te leren.

Van Poppel zei erg onder de indruk te zijn van wat hij gezien en gehoord had.

“Ik vind het moedig dat de deelnemers zo eerlijk en openhartig durven te zijn over hun persoonlijke problemen. En ook is het goed om te zien dat vrijwillige maatjes er in vele gevallen in slagen verlichting te brengen in de problemen, of ze zelfs weten op te lossen.”  

Terug naar het nieuwsoverzicht