De Levensboekgroep

Het ontstaan van Levensboek

Levensboekgroep West-Friesland is ontstaan als onafhankelijk vervolg op het project Levensboeken van het Vrijwilligerspunt. Van 2011 - 2012 werden vertellers en schrijvers aan elkaar gekoppeld en samen werkten zij aan het levensverhaal van de verteller. Van elk verhaal werd een boekje gemaakt wat resulteerde in veertig mooie levensboekjes.

In de herfst van 2012, na beëindiging van dit project, heeft het Vrijwilligerspunt het concept overgedragen aan schrijvers die zelf ook levensboekjes hadden geschreven.

De huidige Levensboekgroep

De schrijvers die het project overnamen, vonden het maken van levensboekjes van grote persoonlijke en maatschappelijke waarde en namen daarom het initiatief om de schrijf-werkgroep Levensboek.nu op te richten. In 2015 is deze schrijversgroep samengegaan met Humanitas. De schrijf-werkgroep streeft naar maatwerk om daarmee een positieve bijdrage te kunnen leveren aan mensen die hun levensverhaal willen vastleggen en doorgeven aan familie en vrienden. Daarnaast geeft de werkgroep mensen die graag schrijven en belangstelling hebben voor de levens van anderen de kans om met een verteller een levensboekje te maken

De schrijvers die wij zoeken...

Heeft u belangstelling voor mensen en hun verhalen? Houdt u van schrijven en wilt u dit talent gebruiken om met een verteller een levensboekje te maken? Levensboek Humanitas zet zich in voor vertellers en schrijvers die in West-Friesland wonen en die het een avontuur vinden om van een levensverhaal een boekje te maken.

Wanneer u interesse heeft kunt u mailen naar levensboekgroep@gmail.com of bellen met 06-13298308 voor meer informatie. Er kan dan eventueel een afspraak gemaakt worden voor een kennismakingsgesprek met iemand van de Levensboek werkgroep.