Zingeving Levensboek.nu

Elk leven is de moeite waard en daarmee ook uw verhaal. 

Het maken van een levensboek is een zinvolle en aangename bezigheid.

Elk verhaal is uniek en de moeite waard!

Laat uw persoonlijke geschiedenis niet verloren gaan en laat anderen van uw ervaringen leren. Bovendien kan het vastleggen van uw verhaal uzelf helpen bij de verwerking van heftige gebeurtenissen of om tussentijds de balans op te maken van uw leven.

Voor het schrijfproces wordt een vrijwilliger van Humanitas  gekoppeld aan de ‘hoofdpersoon’. De schrijver komt gemiddeld eens per 14 dagen langs om te luisteren, te praten en samen met u, de verteller, de geschiedenis te structureren tot een verhaal. De uitkomsten van die gesprekken worden door de schrijver op de computer uitgewerkt in de met u besproken vorm. U kunt hierbij denken aan een boek, een magazine, een fotocollage of iets heel anders.

Voor wie?

Voelt u er iets voor om hieraan deel te nemen en wilt u uw dierbare herinneringen en levenservaringen delen met familie en vrienden, dan is het levensboek wellicht iets voor u. U kunt dan de verteller van uw eigen boek worden.

Werkwijze

In een telefonisch of persoonlijk gesprek informeren wij u over onze werkwijze en maken we nader kennis. De schrijvers krijgen een training en doen mee met intervisie. We maken een match van schrijver en verteller en houden rekening met uw voorkeur. U heeft ongeveer acht gesprekken waarin u samen werkt aan het levensverhaal. Als het concept klaar is, wordt het geredigeerd, opgemaakt en gedrukt. We maken een proefboekje voor de verteller en voor de schrijver en er is een boekje in bruikleen voor Levensboek.nu. De verteller kan meerdere exemplaren bestellen en het verhaal blijft eigendom van de verteller.

Kosten

Bij Levensboek werken we onbetaald en maken we geen boeken voor commerciële doeleinden. Het boekje bestaat uit een basistekst van ongeveer 80-100 pagina’s op A5 formaat en daar komen uw foto’s en andere afbeeldingen bij. De onkosten die gemaakt worden (reis, administratie en proefexemplaar) zijn € 80,00 te betalen na het eerste gesprek. Boekjes kosten €15-20 per stuk, afhankelijk van hoeveelheid tekst en foto’s. Bij de bestelling voor uzelf, komt ook één exemplaar extra voor uw rekening. Dit boekje is bestemd voor de schrijver van uw levensverhaal.

Levensboek begeleidt het hele proces. Van de werving en selectie van vertellers en schrijvers, de match, het redigeren en opmaken tot aan het drukken van het boekje.

Wat doet Humanitas?

Humanitas begeleidt het hele proces; van de werving en selectie van vertellers en schrijvers, de match, het redigeren en opmaken tot aan het drukken van het boekje. 

Voor vragen/informatie kunt u telefonisch contact opnemen via: 06-13298308 of via de mail: levensboekgroep@gmail.com

De Levensboekgroep

Geschiedenis

‘Mijn geschiedenis ligt nu vast voor mijn kleinkinderen. In de fijne samenwerking met de schrijfster, kwam ik steeds dichter bij mijn herinneringen...’