West-Friesland

Humanitas Kindervakantieweken

Humanitas Kindervakantieweken: ook vakantie voor jouw kind

Vakantie is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Financiële problemen, sociaal-emotionele  beperking en/of gezondheidsproblemen kunnen spelbreker zijn. Sinds 1994 organiseert Humanitas de Kindervakantieweken.

Kinderen worden naar ons verwezen door professionele hulpverleningsinstellingen. Voor zowel ouders als kinderen is een vakantie los van de thuissituatie zeer wenselijk. Daarnaast is het voor veel van deze kinderen de enige vakantie. Hierbij zitten ook vluchtelingen kinderen.

De Kindervakantieweken worden begeleid en mede mogelijk gemaakt door de inzet van ruim 110 vrijwilligers. Ongeveer 20 vrijwilligers zetten zich elk jaar in als intaker. Tijdens de week is er per groepje van zes kinderen standaard twee groepsleiding. Daarnaast is er groepsleiding beschikbaar voor extra ondersteuning. Tijdens de vier vakantieweken gaan per week 48 kinderen en 23 vrijwilligers mee op vakantie. Deze goed geschoolde vrijwilligers doen de voorbereiding en begeleiding van de groepsweek, zodat er volop positieve momenten en spannende activiteiten zijn. Leuke spellen in het bos, hutten bouwen, zwemmen, een bezoekje aan de brandweer; om maar wat voorbeelden te noemen.

De Kindervakantieweken worden in 2017 gehouden van:

22 juli – 29 juli: 6-7 jaar

29 juli – 5 augustus: 8-9 jaar

5 augustus – 12 augustus: 10-11 jaar

12 augustus – 19 augustus: 11-12 jaar

De Kindervakantieweken vinden plaats in Voorthuizen, accommodatie Costa del Zeumeren.
http://www.costadelzeumeren.nl/

Opgave bij Chris zie hiernaast of bij ons secretariaat telefoon 06 13298306 of west-friesland@humanitas.nl