Wat we doen

Humanitas Maatjes (ex-) Gedetineerden

Bij Ondersteuning Aan Ex-gedetineerden helpt een coachend maatje jou je leven weer in te richten. Na je detentie komt er meteen veel op je af op het gebied van wonen, werken en contacten. Je maatje adviseert je graag, zoekt mee naar een dagbesteding, of gaat met je mee naar instanties.

Humanitas Voorlezen

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs, ook voor jou zelf als je zelf de taal nog niet goed machtig bent. Zo kunnen je kinderen zichzelf nu en later beter redden.

Humanitas Steun bij Rouw Rouw en Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Humanitas Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!