Humanitas Westerkwartier heeft veel te bieden.

Humanitas Westerkwartier is een vrijwilligersorganisatie waarbij vrijwilligers mensen helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

De hulp is gratis en voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging

De aanpak is kleinschalig en persoonlijk en we gaan uit van gelijkwaardigheid tussen de vrijwilliger en de deelnemer. We willen graag iets voor elkaar betekenen en een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. We werken hierbij zoveel mogelijk samen met andere (lokale) organisaties. Onze samenwerkingspartners zijn o.a. de Voedselbank, Stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk, scholen, De Schans.

Telefoonnummer:
06 26569680

CONTACT

Activiteiten

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger staat je net zolang bij totdat je alles weer onder controle hebt.

Get a grip

Zoek je hulp bij het regelen van je geldzaken? De vrijwilligers van het programma Humanitas Get a Grip helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken.

Home-Start

Home-Start biedt opvoedondersteuning aan gezinnen met opgroeiende kinderen. Home-Start ondersteunt het gezin bij de opvoeding van de kinderen, biedt praktische hulp en vriendschappelijk contact.

Hospice Vredeborgh Leek

Een bijna-thuis-huis; Hospice Vredeborgh, Leek. Soms lukt het niet om de laatste levensfase thuis door te brengen. Een bijna-thuis-huis zorgt dat je in alle veiligheid en rust toe kan werken naar een naderend afscheid. Er is 24 uur iemand aanwezig.

Nieuws

Sinterklaas 2021

Sinterklaas is er voor alle kinderen. Als de ouders het even niet zo breed hebben, zorgt de Sinterklaasactie tóch voor een cadeau.

Samenwerking Schuldhulpverlening Westerkwartier

Humanitas en SchuldHulpMaatje in het Westerkwartier zijn actief op hetzelfde terrein, maar in de afgelopen jaren was er weinig contact. Daar komt verandering in.

Kindervakantieweken winnen stimuleringsprijs!

De Kindervakantieweken District Noord hebben de Rotary Stimulerings Prijs 2021 van Regio II Groningen gewonnen. En op 29 mei maken we zelfs kans op de verdubbellaar!

Home-Start nu van start in het Westerkwartier

Ook in het Westerkwartier is Home-Start nu begonnen. Lees in dit artikel wat Home-Start inhoudt en of het wat voor je is.