Wat we doen

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger staat je net zolang bij totdat je alles weer onder controle hebt.  

Get a Grip

Zoek je hulp bij het regelen van je geldzaken? De vrijwilligers van het programma Humanitas Get a Grip helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken.

VoorleesExpress Humanitas Westerkwartier

VoorleesExpress Humanitas Westerkwartier Vind je het zelf moeilijk je kind te helpen met taal? Een vrijwilliger van VoorleesExpress Humanitas Westerkwartier kan je dan misschien helpen.

Home-Start

Home-Start biedt opvoedondersteuning aan gezinnen met opgroeiende kinderen.  Home-Start ondersteunt het gezin bij de opvoeding van de kinderen, biedt praktische hulp en vriendschappelijk contact.

Hospice Vredeborgh Leek

Een bijna-thuis-huis; Hospice Vredeborgh, Leek. Soms lukt het niet om de laatste levensfase  thuis door te brengen. Een bijna-thuis-huis zorgt dat je in alle veiligheid en rust toe kan werken naar een naderend afscheid. Er is 24 uur iemand aanwezig.

Kindervakantieweken

De Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende week vakantie.  Als vakantie met het gezin er door omstandigheden even niet in zit. De kinderen zijn er toch lekker even helemaal tussenuit. Leeftijd: van 6 tot en met 12 jaar.

Sinterklaas en speelgoed actie

De Sinterklaasactie regelt voor elk kind een kadootje, als ouders het niet breed hebben. Want ieder kind telt mee. Vrijwilligers kopen voor hen passende kadootjes aan de hand van hun verlanglijstjes en leeftijden. Zo krijgen ook zij een fijne Sinterklaasavond. 

Begeleide Omgangsregeling

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt je.  Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug.

Steun aan ouders Westerkwartier

Zou je wel eens willen praten over opvoeden? Steun aan Ouders helpt. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en overlegt samen met jou waar behoefte aan is, geeft je praktische tips over opvoeden en helpt je op weg. Voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar.