Westerkwartier

Wat we doen

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt je je financiƫn en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet tobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Maatjes

Samen praten? Samen wandelen, fietsen of winkelen? Voor sommige mensen is dit geen vanzelfsprekendheid. Vrijwilligers van Humanitas Maatjes willen graag een steuntje in de rug zijn voor mensen die daar behoefte aan hebben.

Computermaatjes

De samenleving is in hoog tempo aan het digitaliseren.  Veel mensen hebben moeite om bij te blijven, weten niet goed met een computer om te gaan, of hebben nog geen computer. Humanitas Computermaatjes helpt.

Steun aan ouders

Zou je wel eens willen praten over opvoeden? Steun aan Ouders helpt. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en overlegt samen met jou waar behoefte aan is, geeft je praktische tips over opvoeden en helpt je op weg. Voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar.

Voorlezen

Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs. Ook voor jou zelf als je zelf de taal nog niet goed machtig bent. Humanitas Voorlezen helpt kinderen zichzelf nu en later beter redden.

Boodschappen- en klussendienst Grootegast

Hulp nodig bij karweitjes, maar geen klusser binnen handbereik?  Vraag de Boodschappen- en Klussendienst Grootegast. Want met sommige karweitjes kun je nou eenmaal niet wachten. Zoals een lamp of stekker vervangen. Of boodschappen doen bij ziekte.

Kindervakantiekampen

De Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende week vakantie.  Als vakantie met het gezin er door omstandigheden even niet in zit. De kinderen zijn er toch lekker even helemaal tussenuit. Leeftijd: van 6 tot en met 12 jaar.

- Get a Grip

Zoek je hulp bij het regelen van je geldzaken? De vrijwilligers van het programma Humanitas Get a Grip helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken.