Begeleide Omgangsregeling

Humanitas Begeleide Omgangsregeling: voor ouders én kind

Ben je gescheiden? Lukt het niet om een goede omgangsregeling af te spreken? Wij helpen jou en je ex-partner graag weer verder.

Een kind heeft na een echtscheiding recht op contact met beide ouders. Een goede omgangsregeling is daarom belangrijk, maar niet alle ouders slagen er in om deze tot stand te brengen. Het kan gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Wij helpen je graag weer verder.

Onze vrijwilligers zijn uitstekend geschoold en voorbereid. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders. Ze houden geen dossier bij. De eerste contacten tussen de uitwonende ouder en het kind vinden doorgaans plaats op een neutrale locatie, begeleid door een vrijwilliger. Een coördinator begeleidt de oudergesprekken. Daarna treedt de vrijwilliger steeds wat verder terug, totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden.

Per 1 januari 2022 stopt Humanitas met de Begeleide Omgangsregeling. Er worden vanaf heden geen nieuwe aanvragen meer in behandeling worden genomen

Meer informatie?
Neem contact op met de coördinator BOR Groningen en Drenthe, Arold Boersma, a.boersma@humanitas.nl, telefoon 06 - 54332946

----

Meer informatie?
Neem contact op met de coördinator BOR Friesland, Evelien Duiker, e.duiker@humanitas.nl, telefoon 06 - 13123293