Home-Start

Wat is Home-Start?

Home-Start biedt opvoedondersteuning aan gezinnen met opgroeiende kinderen. De hulp kan geboden worden vanaf 28 weken zwangerschap en voor ouders met kinderen tot 18 jaar.

Home-Start ondersteunt het gezin bij de opvoeding van de kinderen, biedt praktische hulp en vriendschappelijk contact. Ouders ervaren dit meestal als heel prettig. Ze kunnen bij de vrijwilliger hun verhaal kwijt en krijgen concrete steun bij het oplossen van hun problemen.
Home-Start ondersteunt  niet alleen ouders, maar geeft ook begeleiding aan de kinderen. Denk aan samen( buiten) spelen of het aanleren van sociale vaardigheden.
De coördinator van Home-Start zorgt voor een goede koppeling tussen het gezin en de vrijwilliger.

Als ouder geef je aan waar je hulp bij wilt en hoe je dit zou willen.

Alle vrijwilligers van Home-Start hebben opvoedervaring en volgen een training om jou als ouder zo goed mogelijk te ondersteunen. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door de coördinator van Home-Start.

Wat kun je verwachten van Home-Start:

  • Wekelijks bezoek van een ervaren vrijwilliger
  • Ondersteuning bij opvoeding en bij praktische zaken
  • Persoonlijke aandacht, een luisterend oor en vertrouwen
  • De ondersteuning is gratis

Hoe werkt Home-Start?

Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek met de Home-Start coördinator. Je vertelt waar je graag hulp bij zou willen krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat voor jou – en jouw gezin – nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt een keer per week bij je langs voor een periode van minimaal vier maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte, soms een jaar of langer.

Je kunt jezelf aanmelden bij Mirjam, de coördinator van Home-Start.

Telefoonnummer: 06 5746 3025

Emailadres: m.velthuis@humanitas.nl

Als je het spannend vindt om zelf te bellen kun je ook iemand anders vragen om Mirjam te bellen. Iemand die je al kent, bijvoorbeeld de huisarts, praktijkondersteuner, jeugdverpleegkundige of een vriend. Je mag ook een WhatsApp bericht of email sturen met de vraag of Mirjam jou belt.

Kijk voor meer informatie over Home-Start op  www.home-start.nl

Vrijwilliger worden? Zie onze vacature.